The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6223 // Skräckens ministerium eller i som här inträden!

Minnesbild!

I går gick vi en runda inne i den stora huvudstaden och passerade det här huset! Vi bodde i Sibirien, så kallades en stadsdel på Norrmalm, och jag besökte det här huset med min mamma någon eller några gånger på 1940-talet! (Det va på den tiden då man trodde att barn inte kände smärta) Så här i vuxen ålder har jag förstått att det är många fler som varit i det här huset som barn! Och det har satt sina spår!

I går va jag även inne på Stadsbiblioteket, och fotade reliefen där Hektor släpas efter ett hästspann! Tog bilder med film, men hade nog fel film, då jag låg på exponeringstider runt 1/8-del!

.


Ett besök i Hötorgshallen blev det också och efter det en fika! Vi hittade en bra plats på fiket, trots att det ofta är fullsatt, en hörna som sällan någon hittar! Säger inte var! :)

Och så va den dagen nästan över!
I dag till Sumpan för att besöka Jonas som har servat min Leica M6!

/Bengan 

Ps. Vad gäller Mazariner så har jag en skala, 1 till 10! Mazarinen här va bra, fick en 8:a i betyg!

Inlagt 2023-05-30 07:26 | Läst 1145 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Usch ja, sådana där ställen kan väcka svåra känslor! Känner igen det! Men mazariner, det är grejer det! Vår favorit är Hägges mazariner som vi köper på ICA i byn. Hustrun och jag delar på en till eftermiddagsfikat varje dag. Man kommer att tänka på den där Zingo-reklamen, "försvinnande god".
Svar från Benganbus 2023-05-30 09:29
Mazariner är viktiga! Och man har ofta sina favoriter! :)
/B
Fick en vag obehagskänsla .... är det en Eastmanklinik på första bilden? George Eastman blev ju ohyggligt rik på Kodakprodukter och med tiden en stor donator, ofta med inriktning på tandvård för barn.

På den tiden var det ju valutaregleringar. Det var svårt eller omöjligt att flytta hem vinster i andra länder till USA. Det var väl en anledning till att Eastman donerade till kliniker även i Sverige.

(Och till att Hollywood spelade in filmer lite varstans i världen. Våren 1960 var jag på Rhodos där Kanonerna på Navarone spelades in. Intressant att se hur Hollywood tillverkade nattscener, blåfilter i solsken, och lite spännande se Gregory Peck och David Niven med svensk fru cirkulera som vanliga människor.)
Svar från Benganbus 2023-05-30 09:27
Stämmer Måns, det är Eastmankliniken vid Vasaparken i Stockholm! Då va det ett antal stolar i en stor lokal! Där satt barnen! Med bra aukustik! :(
/B
Måns H 2023-05-30 09:36
Jag var där med min mamma som nog höll mig i handen, mina minnen är vagt obehagliga snarare än skräck.