The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6600 // Dyr kamera tar bättre bilder? Och dyr klocka visar tiden bättre?

Nåja, en viss precision fodras väl för att mäta tiden bra! Det är väl likadant med en kamera! För att ta bra bilder menar jag! Tänkte på det när jag läste om en klocka i morse! Klockan på bilden här ovan! Men det kanske är så som med dyra kameraror, vissa är mest för att visa upp! ;) Men sedan gäller det gamla vanliga, betraktaren måste ha kunskap om vad som är bra eller dåligt eller dyrt! Annars e det ganska bortkastat att köpa en dyr grej och ingen fattar att den e dyr! Om det nu inte blir väldigt bra bilder med den dyra kameran, eller att den dyra klockan mäter tiden väldigt bra!

Annars rätt lugnt i Gnesta, vi är sällskap till Sessan ett tag, då Sessans Matte och Husse åkt till Himalaya i fjorton dagar!
Och vad gäller det fotografiska, så sitter jag vid datorn och skall plocka fram bilder till utställning i ABF-huset, Södertälje, nästa lördag!

Annars rätt lugnt som sagt!

/Bengan

Ps. Det finns såklart dyrare klockor, tex Patek Philippe, “Calibre 89”: En av de mest komplicerade fickuren någonsin gjorda. Jubileumsklockan som gjordes inför urmakarens 150:e jubileum påbörjades 1980 och färdigställdes 1989. Den såldes hos Antiquorum 2004 för 60 miljoner kronor!

Inlagt 2024-04-07 08:12 | Läst 493 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Då Sven Andersson (S) var utrikesminister besökte han Jordanien. Han hade blivit av med sin klocka. Klart att ers excellens ska ha en klocka sa värden och gav Sven en. Tack o lov inte en dyr Rolex tänkte Andersson då han tog emot gåvan.

Klockan var märkt Patek Philippe. Andersson använde den i tjänsten. Då han slutade som utrikesminister gjorde han en grej av att den hela tiden varit statsverkets egendom och överlämnade dyrgripen till ansvarig tjänsteman.

Troligen höll den tiden helt OK, nästan som ett kvartsur köpt på närmsta mack.
Svar från Benganbus 2024-04-07 10:09
Det va ett litet annat stuk på våra politiker förr! :) Tage Erlanders fru lämnade tillbaka en del pennor som det stod Tillhör Statsverket på! Erlander hade tagit hem dom med sitt arbetsmaterial då han jobbade hemifrån!
/B
syntax 2024-04-07 10:29
Tjänsteman förr i världen tillämpade oväld.
Jag misstänker att dom flesta av kidsen av i dag måste slå upp det ordet. Det innebär för utom opartiskhet, även omutbarhet.
När man har mycket mer pengar än förnuft =)