The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6613 // Kan en tolv år gammal digitalkamera fungera 2024? Och så fotofika på Tårtan nu på onsdag!

Fuji X-E1, som kom 2012,  kan den fungera 2024? ;) Jag hittar ett antal fotografer ute på nätet som förklarar att det skall fungera! Skönt! Jag tror faktiskt vi blivit litet oroligare och osäkrare numera! Men inte jag såklart! Och nätet gör nog sitt till! Tog ändå fram min X-E1 och kollade, den funkar! Den den tar bra bilder! Skarpa bilder! Tillräckligt skarpa! Det här med skärpa är viktigt! Det har nog blivit ännu viktigare numera när de flesta har en egen skärpemätapparat på skrivbordet! Kan vara att nätet har ett finger med i spelet även här! Mycket styrs av nätet! Även vi styrs nog en del av nätet! Inte jag, men alla andra! ;) Kan vara en del a planen! Osäkra konsumenter är mycket bra konsumenter! Mera sådana konsumenter! :)

Tidigare så va att fota analogt väldigt ute! Det gjorde man förr! Men med marknadsföring så har det blivit en innegrej numera! Ungdomsgrej mest alltså! Men ungdomarna förstår nog inte att dom blivit lurade, säger de som va med förr! (Dom säger i alla fall att dom varit med förr! Vet inte hur mycket dom varit med förr, men mycket glöta va det i alla fall förr säger dom!)

Hur som helst, jag fotar nu vidare med min Fuji X-E1! Vid rätt tillfälle! Jag tror det skall gå bra! (Det va ju flera på nätet som sa att det går bra)

Fast nu fotar jag färgfoto med utgången film! Det går, jag har kollat! (Man får sänka känsligheten på filmen till minst hälften) När jag startade med det här kändes det konstigt! För det går väldigt långsamt! Både att fota och att få filmen framkallad! Men nu har jag vant mig, för allt behöver inte gå så fort! Och jag behöver inte "leverera" nya bilder varje dag heller! Om jag inte vill! Jag är ju pensionär och har slutat jobba på order!  ;)

Och nu på onsdag, som sagt, så är det fotofika på Tårtan! Gata Horns 32!  Från 15.00 c:a! Väl mött där!

/Bengan

Ps. Vi har planer att åka till Gotland i närtid, fast vi funderar på att vänta tills det blir plusgrader! I morse -1 i Visby!

Inlagt 2024-04-22 06:49 | Läst 762 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
"Tölv år? Va dä nött dä?" skulle min värmländska mormor ha sagt....

Min M9:a fyllde 14 i min ägo för ett par månader sen. Mer eller mindre dagligt bruk sen dess, fungerar finfint fortfarande, och har en riktig sökare. Mitt första val för det mesta när jag ska ut och plåta, känns inte alls som något föråldrat. Och skulle hantera din fina gamla Elmar utan vidare, om tillfälle hade givits.

Men det är klart, risken finns att det blir Rosenlundsbilder med dessa åldringar....
Svar från Benganbus 2024-04-22 07:29
Fjorton år! Respekt! Gillas!
Och håller med om sökaren på X-E1, Fuji skulle gjort sökaren som den optiska sökaren på X100! Nu e det mycket Leica Q-sökare! Den optiska sökaren på X100 är lika bra som sökarbilden på min M4! :) :)
/B
Att kolla vädret innan ni bestämmer er låter klokt. Marsgaisten är skitjobbig på ön. "Nasdropsen frysar till is".

Normalt är våren långsam på ön men i år är det värre, april som mars.
Svar från Benganbus 2024-04-23 08:05
I år tycker jag det är litet extra segt att komma till våren!
Även på Gotland tyvärr! :(
/B
Det beror på vilken modell man har, Jag har en Canon Powershot A80 som dog innan den ens hade blivit 10 år gammal. Den var ny 2004!
Svar från Benganbus 2024-04-23 08:03
Många prylar vi använder har en livslängdsregulator!
För att få litet fart på konsumtionen! :)
/B
N Thomas Meldert 2024-04-23 11:27
Det tänkte man inte på när man utvecklade gamla analoga kameror. Då skulle de hålla livet ut!