Kontemplative KayCee

kontemplation -en -er s. (djup) begrundan, försjunkande i betraktelser

Det är de små detaljerna som gör det…

 

"Fredagens kronkurs" eller "Med kurs mot kronan". En testbild med LX3 med sökare.

I fredags köpte jag lite nytt till min kamerautrustning. Inget jag inte skulle klarat mig utan, men som vid rätt tillfälle kanske kan betyda skillnaden mellan "ett kort" och "en bild"!

Åtminstone är det så jag försvarar köpet av Panasonics optiska sökare DMW-VF1 för 2 800 spänn och Nikons vinkelsökare DR-6 för kronor 1 700 (efter 15% rabatt som jag tvingade till mig efter ett dåligt formulerat rabatterbjudande på FotoVideos hemsida, se nedan).

Som gammal f.d. Leica M-fotograf blir jag nostalgisk när jag sätter en lös sökare på kamerahuset, även om det i dag är en Lumix LX-3. På den tiden var det fråga om sökaren till Super-Angulon 1:4/21 mm. För mig var det något av en standardglugg.

Plötsligt känns det också naturligt att stänga av färgen och plåta i svartvitt igen. Okey, okey jag förlorar kvalitet på att inte utnyttja färgläget och slå om bilden till svartvitt i Photoshop. Det har jag hört till leda. Men det är faktiskt så att jag ser motiven på ett annat sätt när jag stänger av färgen – både i kameran och i själva hjärnan! Andra bildvärden kommer upp till ytan.

När det gäller inköpet av vinkelsökaren är det åldersstelhet och sämre syn som styrde köpet. Det är inte lika lätt att krypa omkring på mage i gräset längre, och framför allt är det besvärligare att ta sig upp. Skärpeinställningen underlättas av möjligheten att förstora sökarbilden!

Så var det det där med rabatten på 15% hos FotoVideo i Stockholm. Den första expediten jag snackade med visste inte ens om rabatterbjudandet, den andra visste om det men menade att rabatten bara gällde om man köpte en "ny kamera och sedan två tillbehör till den". Men nu står det inte så på deras hemsida, utan där står "köp två tillbehör till din kamera och få 15% rabatt på det billigaste". Så passa på! 

En optisk sökare värd sin vikt i guld! 

Lördagsgodis – brittish style! Nikon D80 med vinkelsökare.

Postat 2009-08-02 11:55 | Läst 2259 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera