Kontemplative KayCee

kontemplation -en -er s. (djup) begrundan, försjunkande i betraktelser

Februari har blivit utställningsmånad #1

Tillbaka igen – det var några år sedan sist!

Just nu hänger ett par av mina bilder på Galleri Kretsen i Södertälje (5 till 20 februari). Det är ett galleri som Södertälje Konstnärskrets driver tillsammans. Vi är ett 90-tal medlemmar, med ett litet antal fotografer, och ”kretsen” grundades 1956 – så det är en ärevördig förening!

Men jag är även med i Facebookgruppen ”Bilden”, en sluten grupp mogna fotografer med foto som gemensamt intresse. Många är dessutom självklart även medlemmar på Fotosidan. Numera träffas vi en gång i veckan för en gofika med fotosnack, bildvisningar, tekniksnack, minnen och allmänt trevligt umgänge. Vi är runt tjugo personer totalt i gruppen, men det brukar vara mellan fem och tio som fikar ihop.

Alltnog – för andra året arrangerar vi i Bilden-gruppen en gemensam fotoutställning i ABF-huset i Södertälje. I år blir vi ett femtontal medlemmar som ställer ut 26-27 februari.

En investering för kommande utställningar

Och inför årets utställning har jag införskaffat skrivaren här ovanför – det känns skönt att kunna printa ut sina egna bilder – och slippa anlita de dyrare lösningar jag tvingats till sedan min gamla Canonskrivare kraschade för några år sedan. Före pandemin som ju lade det mesta på is tills vidare.

Nu är min nya Epson XP15000 installerad och klar – ett otal blå tejpremsor har rivits bort, färgpatroner har installerats och drivrutiner och app-ar har laddads ner. Nu verkar allt fungera – t o m de trådlösa utskrifterna från paddan via nätverket funkade från första stund,

Tack och lov säger jag – då jag nu för tiden, trots 35 års datavana, känner mig hjälplöst förvirrad när något strular. Det var enklare på 1980-talet då jag började jobba med en Macintosh Plus.

Med hälsningar från KJELL (som verkligen SKALL komma igång med bloggandet någon gång ……)

Postat 2022-02-06 21:22 | Läst 886 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera