** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
Livet, konsten och tekniken

Gnestaplanket 2014

Var var alla Stockholms fotointresserade i går? Jo de hade vallfärdat till Gnesta och årets upplaga av Gnestaplanket.

Kl 11 öppnade begivenheterna.

Och det första man ser är fotoloppisen på lastkajen. Många intresserade som stannade för att klämma och titta. Många roliga maskiner erbjöds till rimliga priser. Och visst är det roligare att se grejorna i verkligheten än att köpa på Blocket!

När man rundade hörnet erbjöds god fotografi i olika varianter.

Vissa fotografer hade laddat med jordgubbar, förmodligen ett smart drag i sommarvärmen som låg strax under 30 grader. Det var rätt svettigt även i skuggan!

Som kan ses i övriga bloggar fotograferades rätt frisk utställarna och besökarna emellan också. Med en nyfyndad Beautiflex kan ju resultatet bra bli bra.

Och ännu fler kameror, film och väskor erbjöds av Svenska Kort. Men halmhattarna gick inte åt? Borde väl ha passat bra i värmen tycker man. Säljpitchen var i god form i alla fall.

Efter en massa intressanta bilddiskussioner behövde även magen få något i sig. Kaffebaren i stationshuset erbjöd goda lunchmöjligheter och skuggig uteservering. Trevligt lunchsällskap fanns det också.

Men man skall ju inte glömma Gnesta heller. Det finns mycket fint att titta på där. Trappgatan är tex. en färgglad upplevelse, om än rätt konditionskrävande.

Det verkar även finnas en lokal grafittikonstnär, dock oklart i vilken ålder eftersom hen vill minnas "gamla goda tider".

Och fina hus förstås.

Men man blir lite fundersam över den Sörmländska vanan att stänga allt redan kl 14 på lördag. Det är likadant överallt, inte bara i Gnesta. Företagarföreningen och turistbyrån borde ta en liten konferens där!

Till sist: Tack till Bengt Björkbom och alla medverkande för ett fint arrangemang! Jag hoppas det blir av nästa år också!

Inlagt 2014-07-27 14:45 | Läst 1531 ggr. | Permalink
Fin fotoupplevelse kan jag tänka! Och trevlig reportage om Gnesta, bara trappan verkar vara värt ett besök:) Ha de fint Ylva
Svar från ylva_h 2014-07-27 17:11
Den där trappan krävde sin man/kvinna! Det var lika mycket till ovanför det man ser på bilden / nedifrån!
Men det var kul med all färgen och man fick ju glädjas åt en fin utsikt sedan. Och det var ju bra att bränna några kalorier efter det goda fikat.
Kul att du tittade runt i Gnesta lite grand också! Du fick efternamnet på Bengan lite tokigt i bloggtexten, men vi vet ju alla vem han är :-) Han har verkligen bidragit till att sätta Gnesta på kartan.
Svar från ylva_h 2014-07-27 17:18
Hoppsan! Tur du såg det! Fixar omedelbart.

Man skall aldrig missa att se sig omkring och Gnesta är riktigt fint. Lite väl varmt i går bara, annars hade jag nog fortsatt längre. men det får bli nästa gång. Tycker Sörmland är en positiv överraskning, men de kunde som sagt ha lite bättre öppettider. Vi är ofta trötta efter arbetsveckan och när vi har piggnat till på lördag lunch och beger oss ut håller allt redan på att stänga. På semestern när alla sommargäster skall fixa hemma stänger byggmarknaden i Järna kl 16 hela veckan!

Jag tycker Bengan gör en riktig kulturgärning! Han borde uppmärksammas mer i media (och i kommunen).
Det ser ut som att det blev en lyckad tillställning som vanligt det där. Att du orkade dig upp för trappan i den värmen imponerar! Jag åker snart till Gnesta igen men hade annat för mig denna helg.

Må gott!

mvh Tommy
Svar från ylva_h 2014-07-28 11:11
Ser ut som om du bestigit betydligt högre toppar den senaste veckan.
Vi ses där nästa år då ;)
Ha det bra!
/Ylva