Livet, konsten och tekniken

Vårtider

1:a maj, då inträffar formellt sett våren, även om man kanske inte känner det i kylan och duggregnet i dag. Tumregeln i min barndom var att sommarkläderna fick tas fram tidigast på Valborg. Så många gånger man har stått och frusit i sommarjacka. Detta år struntade vi dock i elden. Man blir lätt lite bekväm med åldern. Det fick bli en eld i braskaminen i stället. Betydligt mer behagligt.

Vår vårsolen tittar fram blir det också dags att städa bort vinterdammet. Det fanns lite exponerad film i kylen och lite (lätt utgången) kemi i skåpet, så efter en del slaskande är nu kemiresterna förpassade till kemi-insamlingen och det ligger fem rullar framkallad film nedklippt för scanning. Bara det mest spännande momentet kvar... Denna gång får det också bli lite analys av resultatet. Eftersom Kodak har fått hybris på filmpriserna så har jag köpt på mig udda rullar av diverse Ilford-produkter. Kanske har FP4 Plus samma dynamik som gamla favoriten Plus-X? Eller så är det Delta som man skall gå på, även om den är lite dyrare? Det får undersökas. Bra om man kan begränsa sig till en typ hög- och en typ lågkänslig, det underlättar framkallningen.

Med lite tur blir det snart varmt nog att fika med en kompis på närmsta uteservering. Hittade nedanstående bild från BirgerJarlsgatan i arkivet. 10 år gammal, men snart ser det likadant ut. Förutom att halva kvarteret är uppgrävt nu förstås.

Analog bild tagen i hast genom bussfönstret...

Over & out

Inlagt 2023-05-01 17:05 | Läst 492 ggr. | Permalink