Livet, konsten och tekniken

Snart slut på året - Välkommen till 2024!

Nu är det snart slut på 2023 och dags att se tillbaka och fundera på vad som var bra och skall behållas och vad som kan förbättras till nästa år.

Det blev inget fotoår som jag hade hoppats. Mitt stativ blev stulet. Systemkameran krånglade. Det blev en massa övertid på jobbet. Det fanns en hel del projekt som inte hanns med.
Men man skall inte stressa. Filmrullarna ligger i kylen och funkar säkert nästa år med. Förstoringsapparaten kommer garanterat få vänta till 2025. De sista negativen från 90-talet går att scanna nästa år också. Helrenovering av mina mappar på Fotosidan kanske hinns med framöver. Och om inte så finns det mycket annat intressant att titta på och bloggar att läsa. 

Men å andra sidan:
Det var ett bra år i fotoklubben med roliga utmaningar, trevlig samvaro och en välbesökt utställning.
Jag var med på minimaran för första gången och det gick bättre än förväntat.
Jag accepterade till sist att mitt enda Sony-objektiv har packat ihop och det inte är värt besväret att försöka fixa en kit-zoom som glappar. Nu har jag två nya objektiv som är tillförlitliga.
Jag ställde ut på Planket för allra första gången.
Och året avslutades med en väldigt trevlig resa till Madeira där man ju bara vill fotografera varenda millimeter av det fantastiska landskapet.

Så till sist blev fotoåret visserligen inte vad jag hade planerat, men bra ändå!

Vad önskar jag för 2024?

  • Att hinna vara med ännu mer på fotoklubbens aktiviteter
  • Hinna/orka blogga lite mer. Det är roligt och nyttigt att sammanfatta sina funderingar. Och i bland får man tillbaka intressanta repliker också.
  • Göra klart mina påbörjade fotoböcker
  • Scanna de sista filmrullarna från tiden innan det digitala. Det är så nära nu...
  • Storstädning i kameraskåpet. Favoritkamerorna kvar, dubbletter och oanvänt bort. Det jag inte använder kan någon annan få ha roligt med.

Önskar er alla ett Gott Nytt År 2024 med en färgglad soluppgång från min nya favorit-ö. Man kan behöva lite färg så här i vintermörkret.
Hoppas ni får ett riktigt roligt fotoår! 

Madeira_2023

Inlagt 2023-12-27 22:54 | Läst 341 ggr. | Permalink
Ambitioner är bra att ha. Att verkligheten blir en annan får man ta. Lycka till med ditt nya fotoår!
Svar från ylva_h 2023-12-28 11:49
Ja, bra om man funderar igenom så man inte missar det viktiga för allt smått som dyker upp. Men man får vara flexibel också.
Hoppas bloggande står på din lista för 2024!
N Thomas Meldert 2023-12-28 11:54
Bloggandet har stått på undantag i år men jag lovar att ta mig i kragen.
Låter härligt med Madeira, vi funderade på att åka dit i februari men det blir Gran Canaria istället.
Jag har inte som du planerat fotoåret 2024, men det är nog en bra idé.
Gott slut!
Svar från ylva_h 2023-12-28 11:47
Du har väl redan varit på Madeira? Första advent var en sevärdhet i sig, ifall ni funderar på att åka igen.

Det är bra att tänka igenom sina prioriteringar, men sen blir det som det blir 😉.
begust 2023-12-28 12:57
Jo vi har varit på Madeira, två gånger men det finns mycket att utforska. Så ett besök till lockar, men flyg, boende och budget gick inte att kombinera :-)
Hej Ylva,
Madeira sej verkligen mysigt ut på din bild. Jag har aldrig varit där. Kanske för att det inte är en plats som är känd för bra dykning (men man vet aldrig förrän man testat). Jag planerar inte mitt "fotoår" mer än att jag har en resa bokad i januari där jag åker själv. Det är en fotoresa som jag valt att göra och min sambo är inte lika intresserad så han jobbar istället. Annars hittar vi mest på sånt som vi båda vill göra och finns det fina fototillfällen får han hänga med på det. I utbyte får jag gå på bil- eller flygplansmuseum ibland :-)
Hälsningar Lena
Svar från ylva_h 2023-12-29 23:13
Hej Lena,
Detta var första besöket för mig och det enda jag visste om ön var att det är en av Europas farligaste flygplatser (om än mycket förbättrad sen EU) och populärt blad engelska pensionärer (konstigt eftersom det knapp finns en enda plan yta på hela ön).
Jag åkte på en vandringsresa, så 5 av 6 dagar var inplanerade för olika vandringar. Men hade det varit bättre väder den "lediga" dagen hade jag nog åkt ut med någon båt för att försöka se valar. Det skall finnas väldigt mycket fisk i vattnen utanför ön, och det lockar även större djur. Så kanske är det en oupptäckt pärla för dykare? Du får undersöka, kanske blir du först :)
2024 lär inte kunna bli mycket sämre än 2023 i alla fall. Det har varit vansinnigt trögt med inspiration för min del.
Gott nytt år! Vi ses väl någon gång på CC om inte annat.
Hmm,undrar om det inte står en Madeira i källaren.. :-)
Svar från ylva_h 2023-12-30 23:30
Ja men då kan du ju ha en Madeirakväll därhemma :)
Du får kolla vilken lagringstid och vilken druva det är. Vinprovning ingick i resan så nu vet jag lite mer om de olika druvorna och torrhetsgraderna. Madeira är mycket hållbart som tur är. :)
Ja 2023 var ett magert år. Det gick så mycket energi till annat än fotograferande, och när utrustningen krånglar tryter lätt inspirationen också. Men jag var med på planket i alla fall! Tur man har lite i arkivet...
Låg aktivitet på CC's nuförtiden.
Härlig bild. Gott Nytt År!
Hälsningar Halina
Svar från ylva_h 2024-01-09 19:00
Tack och god fortsättning!