Annons

Pentax *ist D 6mp officiell info

Produkter
(logga in för att koppla)
Heja Roland!

Kul med en riktig Pentax-entusiast. Är själv mycket förtjust i Pentax och har en LX själv.

Blev själv mkt positivt överaskad när jag såg Pentax nya D-slr. Till skillnad från tidigare kameror så verkar det som om pentax nu lyckats göra en kamera som kan attrahera en bredare publik och samtidigt behålla en viss särprägel.

Annars brukar ju Pentax alltid lyckas att förstöra annars väldigt bra kameror genom att missa en superviktig funktion.

Exempel: LX är en grymt bra kamera. Den är extremt välbyggd (även om man betänker "stick-mirror" problemet.) Har världens bästa uppsättning av utbytbara sökare. Bassökaren med utbytbara okular tror jag är helt unik. Ljusmätningen sträcker sig ned till -5,5. Det finns en winder till som drar 5 bilder/sek och som är betydligt kompaktare än t ex Nikons MD-4. Hade dom bara lyckats att sätta ett exponeringslås på kameran hade den klassat ut F3:an lätt. Nu gjorde dom inte det och därför är F3 en betydligt smidigare kamera att använda.

MZ-S är också den väldigt välbyggd. Multisegmentsmätningen och af:en är klart i proffsklass dvs lika bra som Nikon F100 och Canon Eos 3. Få proffessionella fotografer köper dock en kamera med en frammatning på bara 2,5 bilder/sek.

Vad gäller objektiv så är Pentax inte dåliga alls men dom prioriterar helt fel. Det viktiga för en objektivtillverkare idag är att ha ljustarka och bra zoomar. Pentax har en bra ljusstark normalzoom (FA 28-70) men var är 80-200/2,8 och 16-35/2,8. Har man inte dessa räcker det inte med att ha ett strålande porträttobjektiv och en grym 200/2,8.

Vad gäller namnet på den nya d-slr:en så verkar Pentax ha gjort ett bra val. Namnet verkar ju väcka stor uppmärksammhet. Den uppmärksammheten riktas ju också till kameran. Vilket namn lägger man märke till av dessa? : 1 d, 1ds, s2, d1x, d1h, d1, d30, d60, *ist, d10s.

Priset ska tydligen ligga ungefär runt priset på Canon D10s.

Pentax kanske lyckas denna gången.
 
Fick Dustins katalog idag och där var *ist D listad, så finns den i hyllorna nu då? Priset var 13995 ex moms hos dem.
 
Den är försenad men ska väl finnas att tillgå i September. Enligt Roland, vår allsmäktige Pentax-guru här på FS så är det Sonys fel. Det är i alla fall så det heter just nu ;)
 
Senast ändrad:
ANNONS