Kvällsjakt i Ungern

KvällsjaktBiätare med humla

Dagens sista solstrålar sveper över den Ungerska slättlandskapet. Biätaren har bråda dagar att hitta mat till sina ungar och till sig själv. Här har den fångat en stackars humla som inom några sekunder blir bankad mot grenen för att sedan bollas runt i luften några gånger och slutligen slukas hel i ett nafs. Allt är över på några sekunder.

Ungern är ett spännande land med mycket kvar att upptäcka. För en fågelfotograf finns det goda förutsättningar. Fågelgömslen finns att hyra av olika arrangörer på flera ställen och jag tror att denna verksamhet kommer växa. Jordbruket bedrivs till största delen på ett sätt som vi i Sverige skulle kalla för omodernt, men det gör samtidigt att många fåglar trivs i miljön.

Inlagt 2014-04-02 02:17 | Läst 5680 ggr. | Permalink
Snygg bild!

Är det dyrt med dessa fotogömslen?

Daniel
kedner 2014-04-02 12:04
Hej Daniel,

Ungern är helt klart överkomligt prismässigt, precis som Bulgarien och Rumänien. Kommer nästa år med största säkerhet gör både en vinter och sommarturné dit.

Mvh Lennart
Svar från Arne Bivrin 2014-04-02 13:40
Tack Daniel!

Kostnaden upplevs alltid olika, men jag tycker Ungern är mycket prisvärt. Rumänien är billigare och Bulgarien ännu billigare.
Tiden (eller semestern) räcker inte till. Ungern står kvar på min lista och det lockar men det gör ju annat också. När jag ser den här bilden blir ju inte lockelsen mindre :) /Frode
Svar från Arne Bivrin 2014-04-02 13:41
Tids nog hamnar vi nog i Ungern igen, Frode. De har nog blåbärsdricka där också ;-)
Tack!
Mycket fin bild Arne!
Svar från Arne Bivrin 2014-04-02 13:42
Tack Dan, roligt att du gillar.
Oj, brukar verkligen inte fastna för fågelbilder, men denna va ju fin på alla sätt och vis!!
Mycket bra jobbat!! //PeterL
Svar från Arne Bivrin 2014-04-02 13:42
Roligt att du gillar min pippibild, Peter.
Hej Arne, ser att jag missat flera av dina bloggar.
Ungern ja, det är ett härligt ställe för fågelintresserade, speciellt stäppen i öster där det vimlar av aftonfalkar, blåkråkor och biätare under sensommaren.
Har varit där en gång för ett antal år sen, skulle gärna fara på nytt. Speciellt till Hortobagy-området.
- hawk
Svar från Arne Bivrin 2014-04-02 13:45
Hej Håkan,

Jo, jag brukar tänka på det du sa när vi träffades om att skriva för sin egen skull. Jag vill gärna berätta något om mina bilder, så tack för "inspirationen". Fågelfotograferingen kan vara grymt bra, men jag tycker också om att se landskapet och människorna.

Allt gott,
Arne
Vackert Arne,

längtar verkligen tillbaks till Ungern med alla dess möjligheter men först blir det Zimbabwe denna sommar med förhoppning om spännande möten där...

Mvh Lennart
Svar från Arne Bivrin 2014-04-02 13:47
Zimbabwe...jag hoppas och tror du får en kanonresa dit. Du vet att jag gärna följt med, kom nu hem med massor av fina bilder så att jag inte kan låta bli att åka :-)

Tack Lennart!
Underbar bild! =)
Svar från Arne Bivrin 2014-04-02 13:48
Jag bockar och bugar, Heléne. Tack!