Funderingar om det går att kombinera ovanstående utan att de kommer i konflikt med varandra, samt allt annat som jag snubblar över i framtiden.

Allt klart för expedition Öland

Kunde naturligtvis inte bestämma mig för vad som skulle med i utrustningsväg, så det mesta åkte ner - gissar på 25 kilo kameror + tillbehör + tandborste etc. Finns det infödda bärare på Öland? Allt detta för en tredagars tur ;-) Väderkvarnar, kyrkoruiner mm får se upp! Fattas bara att man glömt något - hmm ...

Inlagt 2008-11-13 18:01 | Läst 1120 ggr. | Permalink
En vacker ö. Tror att den har mycket att bjuda på även om det är november. En fördel är att man slipper alla turister och får ha fotoföremålen för sig själv. Hoppas du får bra fotoväder och skriver en rad eller två (med bilder) om din ölandsexpedition.

/Gunnar
Svar från Anders Berlin 2008-11-13 20:19
Nog kommer jag att skriva en rad eller två med bilder. Vad är egentligen bra fotoväder? Kanske ett nytt ämne för vårt forum? Lagom av allt är väl det bästa, antar jag.
Det låter som om ett fruntimmer ska ut och resa =) Nå, du har det viktigaste med dig. Tillräckligt med kameror för en längre expedition och tandborsten. Behöver man mer?
Har du tagit med tillräckligt med gammal film? =)
Svar från Anders Berlin 2008-11-13 20:22
Film? J-lar! Visste att det var något som saknades. Förresten, det kanske går med Compact Flash kort i Leican om man är lite konstruktiv, i Hasselbladarn får dom i alla fall plats ;-)
Öland.....ja kanske det kanske? Vi hade en resa dit med flera medlemmar från fotosidan våren.....kan det ha varit 2004? Kom att tänka på att jag hade ett album här på sidan, kom sedan på att det finns kvar - det hade jag glömt, kollar nog för litet....;-)) (http://www.fotosidan.se/gallery/view.htm?ID=46471) ....jaja. Dina bilder blir säkert mycket bättre. Får väl skylla på att jag inte hade 25 kg kameror med, bara 2 mellanformatare med film till dem och några gluggar.Och stativ. Totalt cirkus 10 kg, kanske 11? Men det fick ju gå så också......
Svar från Anders Berlin 2008-11-13 20:13
Ja du Ulf! Man får ju klara sig med det man har och orkar bära ;-) 25 kilo var väl en lätt överdrift men nog känns det som det.
Va roligt att du ska dit... har mycket släkt på denna vackra ö och jag åker dit varje sommar :-)
/Emma
Svar från Anders Berlin 2008-11-13 20:22
Träffar jag dom så hälsar jag ;-) Fin bild på "bomullstussen" du har på din sida!
Dax att fundera på DOGMA fotografering? ;)
Mvh Rickard
Svar från Anders Berlin 2008-11-13 20:31
Tänkte du på att det räcker med en kamera och ett objektiv? Det var nog så du menade och visst har tanken föresvävat mig, men det blir väl fototillfällena som styr valet av kamera, tänker inte släpa runt på allt. Det enda jag är säker på är att Leican, G9:an och Bladarn kommer att vara med. Det var ju en analog helg som jag tänkte mig.
Hej Anders. Ha en bra tripp till Öland. Hoppas vi får se massor av fina foton från ön när du kommer hem.
Ha det bra Lelle o Elise
Svar från Anders Berlin 2008-11-13 20:27
Jobbar natt i natt och drar i morgon vid 14-snåret. Hoppas bara att det inte blir snöstorm, drivis och hagel, på vägen ner och där.
Glöm inte att fotografera den här mytomspunna ön:
http://www.fotosidan.se/blogs/chasid/20220.htm
//Chasid
Svar från Anders Berlin 2008-11-13 20:25
Om jag kommer att vara i närheten, så är ön ett självklart motiv. Fast å andra sidan är ju inte Öland så stort, så i närheten är man väl, var man än är ...
Olle Jansson här på FS påminde mig om att det faktiskt utvecklades digital film för ett antal år sedan. En filmrulle med en tunga (sensorn) ut över strålgången. Laddades nästan som vanlig film. Minnet och batteri i "rullen". Produkten lades ner. Det hade varit nåt för alla analoga kameror du har.
Svar från Anders Berlin 2008-11-14 06:29
Finns säkert något exemplar i någons byrålåda, gäller bara att hitta rätt byrålåda! Undrar hur många megapixlar den var på?

Har just kommit hem från en händelselös natt och är på väg till kojen, slumra lite, upp vid 12-13 tiden och sen bär det iväg till Öland. Ha en bra dag!
Ett tips om utrustningen blir för tung...
Bryt av tandborsten och släng halva skaftet, den funkar ändå.
Svar från Anders Berlin 2008-11-15 20:30
Sparade tandborsten, gav bort utrustningen istället!