Funderingar om det går att kombinera ovanstående utan att de kommer i konflikt med varandra, samt allt annat som jag snubblar över i framtiden.

En sorgens dag, Björkbom...

 Efter att vi haft ett litet "mini-Ellens" hemma hos Anders Kratz vid köksbordet satt jag och bläddrade lite i några nummer av Camera som jag lånat av honom när jag kom hem.

 

 I högen låg även det första numret av Aktuell Fotografi - den nya fototidningen, mars 1972.

 

 Intressant läsning, framförallt när man läser annonserna - inte visste jag att det var denna utrustning som krävs för att vara proffs och leva på att ta bilder!

 

 Personligen så tycker jag att valet av tillverkare är ju riktigt - men om man ser till storleken så är jag tveksam? Att få slut på film under ett kritiskt ögonblick är väl ingen risk - det som däremot är troligt är att det bör vara garanterat med ett "ryggskott" (ej att förväxla med "höftskott") efter en dags kånkande på detta ohemuligt gigantiska paket ;-) Om utrustningen monteras på en rullator och förses med en handtagsmonterad avtryckare, så skulle den kanske vara det ultimata verktyget för gatufotografering. Tänker en dag på stan, "gate upp och gate ner" med fingret på avtryckaren, svårt att missa en bra gatufotograferingsbild då - eller vad tror ni?

 Igår söndag var jag på en snabbvisit på Öland, åkte 05:09, kom fram ca 08:24. Bilade runt en del och fotograferade men det var inte huvudsyftet. Jag åkte dit för att titta på ett Hasselbladshus med tlb. Åkte hem vid 15:02 med ett nytt objekt för att använda vid fotografering - kunde inte låta bli! Nu står den här med ett 150 mm Sonnar och väntar på en lämplig filmsort - någon som har ett förslag?  Kameran kommer främst att användas för fotografering av miljöer och kanske eventuellt några porträtt och naturbilder.

 

 Nedan följer några bilder från denna resa, samtliga fotograferade med Ricoh GR II. Blomman har jag glömt vad den heter men de växer enbart på Öland. ( Och Gotland tydligen!)

Okänd blomma som enbart växer på Öland. (Våradonis (Adonis vernalis) Blomman är ej längre okänd! Växer även på Gotland enligt nya uppgifter.

 

Lutande tallar. 

Innanför Eketorps murar.

 Förlåt Björkbom! Jag höll ju på att glömma vad som lockade dig till min blogg - rubriken, rubriken! Hittade även detta i Aktuell Fotografis första nummer från mars 1972.

Jag är ledsen men det är ett oomkullrunkeligt faktum att denna dag var en sorgens dag!

 

 

 

Inlagt 2009-05-11 16:41 | Läst 2420 ggr. | Permalink
För att lätta upp den dystra stämningen tror jag att den okända blomman är en sån här
http://linnaeus.nrm.se/flora/di/cista/helia/helinum2.html
Svar från Anders Berlin 2009-05-11 17:43
Tack för din kommentar men jag tror att jag hittade den rätta blomman på nätet.

Våradonis (Adonis vernalis)

Strandhagens naturreservat
Kommun: Mörbylånga
Areal: 1 hektar
Läge/vägbeskrivning: Reservatet ligger vid Kalmarsund, cirka 1 km V Mörbylilla. Området nås via en 750 meter lång grusväg som ansluter till väg 136 mittemot avtagsvägen mot Mörbylilla.
Stämmer rätt så bra med var jag var! http://www.e.lst.se/kalmar/amnen/Natur/skyddad_natur/Naturreservat/morbylanga/strandhagen/index.htm
hmm - jo det stämmer nog bättre - blev lite förvillad av att du a att den bara fanns på Öland. Våradonis finns ju både på Öland och Gotland
http://linnaeus.nrm.se/flora/di/ranuncula/adoni/adonver.html
Svar från Anders Berlin 2009-05-11 18:00
Visste inte att den fanns på Gotland också - nu har man lärt sig något nytt igen!
Håller helt med dig, en sorgens dag!!
Å det som kom se'n va Leica M 5 å CL med en slags semafor inne i kameran" ;)
(Ursäkta Leica!)
Men se'n kom dom ju på spåret igen med M4-2!

Vad gäller film till en Bladare, så har jag en del underbara negativ liggande,
från den tiden jag hade en 500 C,
å på negativen står det Tri-X! :)
/Bengan

Ps.
Å ursäkta, men på din första bild här i bloggen,
så tycker jag att det borde vara litet mer skärpa
på förgrunden också ;)
Jag menar att man kanske missar en del viktig bildinformation annars..!?
Så tycker jag i alla fall! :)
Svar från Anders Berlin 2009-05-11 19:15
Tack Bengt för kommentaren! Jag anade nästan att du skulle hitta hit ;-)
Skärpa på förgrunden? Det är ju bara en M2:a! Kan det vara så att du börjar ångra dig i valet av den bästa Leican? ;-) Och du, varför blir kag inte förvånad av ditt tips på film till "Bladaren" - Tri-X är ju ganska självklart, eller hur?
Ps. Kan du kolla hur inläggen ser ut på min blogg? Det verkar som om de är lite avhuggna? eller är det bara på min dator? Ds.
Det verkar som om det bara är i webbläsaren Safari som problemet med avhuggna kommentarer uppstår? Installerade Firefox och då ser allt ut som det ska!
Dom ser avhuggna ut fortfarande!
Dom andras inlägg alltså!
Jag redigerade mitt tidigare inlägg när jag såg att det klipptes!
/B
Svar från Anders Berlin 2009-05-11 20:49
Inget kul med den varianten! Ska kontakta sidans ansvariga för att upplysa dem om problemet - tänk om ett avhuggen kommetar orsakar ett ett upplopp, pga av att det visar det som inte åsyftas! Hemska tanke! Jag testade att installera Firefox och då försvann problemet ??? Det betyder nog att man inte ska använda Internet Explorer eller Safari på Fotosidan - eller? Du använder IE eller?