Funderingar om det går att kombinera ovanstående utan att de kommer i konflikt med varandra, samt allt annat som jag snubblar över i framtiden.

Sorg och glädje...

 

... i tvättstugan

Sorg är att sitta i tvättstugan med en allvarligt skadad M2:a. Hur tålig den än är så pallar den inte ett fall på ca en meter ner i ett betonggolv. Fokuseringen är paj, skalet är buckligt, objektivet är aningen skevt! Kan livet bli jävligare eller kan det vara bättre trots allt?
Ja, det kan bli bättre! En heldag igår med vänner som är lika intresserade av fotografi som jag. En duns i brevlådan och LFI dimper ner. LFI är den perfekta tillbehöret till en centrifug! När maskinen snurrar på med sitt garanterat obalanserade innehåll så försjunker läsaren i drömmen om en M9:a.
En dröm men troligen inte ouppnåelig, gäller bara att pricka in rätt rad ;-)
Centrifugens dunkande dämpas med en IPhone med musik från filmen "Så som i himmelen", en god pilsner av märket Nils Oscar, under en dag som är fri från tvingande arbete. Ja, livet kan vara bra trots allt!


 

Kommer troligen att köpa en Leica X1 trots att den saknar titthål, det intressanta för mig är hur bra bilder går det att ta med kameran, inom fotografens begränsningar naturligtvis! Sorry Björkbom, det blir nog så, trots avsaknaden av titthål, som jag för övrigt håller med dig om, det borde inte vara så svårt att åstadkomma! (Lite kul är det när man söker efter en bild på en Leica X1 och finner som nummer två, Björkboms förslag med titthål, ibland blir man glad i en webbsökning också! Kommer att kolla upp med försäkringsbolaget om de kan tänka sig att finansiera omplåstringen av M2:an, har faktiskt en allriskförsäkring, speciellt konstruerad för sådan som jag, klantskallar alltså ;-)

Så, analogt fortsätter jag med M2 och digitalt med X1! Plus diverse andra suspekta kameror ;-)

Inlagt 2009-11-11 15:19 | Läst 552 ggr. | Permalink
Olyckan med kameran är en: "plötslig och oförutsedd händelse", ring försäkringsbolaget!

Från en former, FörsäkringsAgent.
Svar från Anders Berlin 2009-11-11 15:58
Vi får hoppas att de resonerar lika som du gjorde en gång i tiden!
Tråkigt!!!
Hoppas det löser sig på något bra sätt med reparationen!
Analogt och med en Leica M2 är ju en del av en djupare livskvalitet! :)
/B
Ps. Sedan kan man alltid ha en "batterikamera" på sidan om! ;)
Svar från Anders Berlin 2009-11-12 12:48
Ja, Bengt! En djupare livskvalitet vill man ju inte vara utan, även om den backas upp av ett batteri på sidan om ;)
Tråkigt att den fina kameran dunsade i backen...

Tappade mitt dyra Zeiss 18 mm i backen när jag skulle fånga en fallande son och fick ut objektivets värde minus självrisk på 1500 kr av försäkringsbolaget!
//Chasid
Svar från Anders Berlin 2009-11-12 12:53
Chasid, i valet mellan att rädda materiellt ting och att rädda en son från att falla - kommentar överflödig...