Användarnamn: ulfaspen
Ålder: 63 år
Bor: Norrköping, Östergötlands län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1971
Medlem sedan: 2009-03-30
Senast inloggad: 2020-04-13 21:12

_______________________________________V Ä L K O M M E N kära du!


_______________________________________


Om mig:

Jo, återigen har fotointresset vaknat, för en lagom tjock man i sina bästa år (Astrid). Hemstaden är Linköping men bor sedan tjugofem år i grannstaden Norrköping, utan Volvo och vovve, har satsat på Röd Renault o katt istället,...får duga. Har sedan ungdomsåren ett gediget fågel och naturintresse men har tyvärr inte kvar, varken 400mm objektivet eller den analoga systemaren, känns lite surt.
Fåglarna och särskilt deras olika läten sitter kvar i huvudet sedan ungdomen, det är trevligt. Tyvärr praktiserar jag inte så mycket skådande längre.


Tar gärna bilder ur vardagen, då en kamera är lagom fickliten och nästan alltid får följa med, känns enkelt och finfint. Den andra systemkameran får också hänga med, för lite flera annorlunda och krävande bilder.Då jag har levt under Pentax lysande stjärna sedan tidigt sjuttiotal, med lös handhållen ljusmätare och tyckte det varit utmärkt, har jag numera "uppgraderat" till digitalt för att utforska den nya världen och införskaffade en liten kompaktkamera.
Då LX3:an fått en kompis i (min kameraväska) den nyligen släppta och nydanande digitala systemkameran Pentax K7, så konstaterar jag att Panasonicen är otroligt BRA! Men en DSLR är bättre, kan mer, är flexiblare, känns rejälare, producerar bättre och får mig att tänka mer på Bilden och resultatet.
_______________________________________


Numera grottar många in sig i tekniken, pixlar hit och dit, sensor si och så, det är väl ändå BILDEN som räknas, eller?
Titta bara på alla gamla klassiska Fotografer.


Hjärtligt välkommen att kommentera bilderna, jag vill VÄLDIGT gärna få respons, både ris och ros, så jag kan gå framåt i mitt arma "bildskapande".


_______________________________________Ajö! citat Svenska Ord


_______________________________________

Not #1 Profilbild: Tommy Aspeqvist

Not #2 Är sedan 1971 fortfarande nybörjare!

Medlem i gruppernaVem är jag?


Mina intressen:
Toycamera

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av erfarenhet. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
När Madonna gick förbi på Cannes flygplats omringad av horder med svartklädda kostymdudes som hade telefonsladd i örat, och kameran var på hotellet;-)

Mitt sämsta fotominne:
En solig vinterdag när jag skulle ta bilder utanför bastun vid vinterbadarnas vak och jag tappade i kameran. Tur att det var en W60;-)

Min största inspiration:
Fotosidans underbara bildskapare,... ..samt andra fotografers (gärna äldre s/v) bilder förståss, t.ex. Magnum folket. Min största underhållningskälla: Fotosidans forum.

Jag fikar helst:
Med kaffe, samt ett trevligt umgänge att slänga käft med. Dessutom samtidigt lösa gigantiska o. minimala frågaställningar gemensamt med. Efter tillfällen att träffa världens trevligaste fågel, "Umgåsen", att få umgås helt enkelt. Ett utmärkt tillfälle är vårat FotoFika här i Norrköping, den första söndagen i månaden på Café Täppan kl. 14.00.

I kameraväskan har jag alltid:
Någon typ av Camera Obscura,.....nja,..jag har ALLID med mig min kameramobil, då blir det dogma (dogma löfte till mig själv) bilder dagligen! Önskar mig en bättre kameramobil, med massor av pixlar.

Drömbilden är:
När Churchill röker en cigg. En svensk flagga med ett riktigt gult rapsfält och blå himmel, när postbilen passerar på en höjd, hmm..har jag inte sett den *tänker*

Nytt "vrak"
Nytt "vrak"
0 kommentarer
För hög för
För hög för
0 kommentarer
Isen sjunker..
Isen sjunker..
0 kommentarer
Fula sotiga fuligula
Fula sotiga fuligula
2 kommentarer
Lowe
Lowe
1 kommentarer
Kalldimma -24°
Kalldimma -24°
0 kommentarer
 
Vem minns..
Vanligt
0 bilder
Porträtt
Vanligt
1 bilder
Shaken, not stirred.
Vanligt
4 bilder
 
 

Elinchrom ELC 125 - ELC 500 studioblixtar