Kust, hav och natur. Därtill lite text som tillsammans med bilden blir intressant och kanske väcker tankar. Kanske överraskar jag någon gång med något annat än naturbilder. Det hoppas jag ni kan stå ut med.

En skogstur som gav mersmak

Orre, tofsmes, svartmes, tranor, nötkråka och strömstare. Förmiddagen i skogarna i trakterna av Nösslinge gav mersmak. I följ med Gert Andersson, med de vackra och variationsrika skogarna som sina kära hemmamarker,  krävdes inget letande. Han kan markerna väl och vet var de olika sevärdheterna  finns och var naturen kan avnjutas som bäst. Det är ett stort nöja att bli guidad av en som så väl känner till markerna och som samtidigt är otroligt skicklig på att artbestämma fåglarna efter deras läten.

Fotomässigt gav turen mycket övrigt att önska men upplevelsen kan ingen ta ifrån oss. Återbesök är redan bokat och det ser jag mycket fram emot. I markerna finns tjäder men också den lilla järpen.  Tänk om den skulle dyka upp framför linsen nästa gång?

Tack Gert för att du tog dig tid. Och så några bilder.

Råbock i full karriär.

Undrar om han är far till kidet geten bär på?

Gärdsmygen samlar vitmossa till bobygget.

På myren ropade två tranor.

Gert Andersson, Nösslingesonen med passion för naturen.

Inlagt 2014-03-14 16:38 | Läst 1459 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Känner igen symptomen! Drabbades själva i går och gick en sväng i marker som jag inte nyttjat på länge!
Skäralid kan erbjuda fina upplevelser när det är vardagar och turisterna är på jobb.
Själva gick jag in till Korsskär och möte 2 peroner. Hittade strömstaren och ett antal forsärlor som måste ha anländ här på morgonen. På återvägen möte jag en överlastad fotograf som var på god väg att bada i Skärbäcken. Ofta undra jag om kvaliteten på fottandet är ekvivalent på storleken på utrustningen. I så fall ligger jag risigt till.
Nå - höll stövlarna leriga - då blir livet trevligarer.
Hälsningar från Skåne med bakslag på vårkänslorna.
Svar från Bengt Christensen 2014-03-14 18:51
Tack för en inspirerande kommentar.
Vilken skön kollektion och en perfekt avslutning med Gert. Gillar den lilla gärdsmygen som samlar bomaterial lite extra.
Hälsningar Lena
Svar från Bengt Christensen 2014-03-14 20:48
Tack, tack. Ja, där var två gärdsmygar och vi såg också var de byggde och de var väldigt flitiga. Kul att se den lilla fågeln på det sättet och de verkade ganska obekymrade om vår närvaro även om man kunde se att de var väldigt snabba ut och in i bohålet för att inte röja det.
Verkar ha varit en trevlig tur. Det händer mycket just nu, kanske i tidigaste laget. Lite tur med gärdsmygen att ni hittade den i byggartagen.
Sten
Svar från Bengt Christensen 2014-03-15 07:51
Tack för kommentaren. Ja, det var en riktigt trevlig tur och väldigt inspirerande att få se lite nytt än enbart traska i hemmamarkerna.