Kust, hav och natur. Därtill lite text som tillsammans med bilden blir intressant och kanske väcker tankar. Kanske överraskar jag någon gång med något annat än naturbilder. Det hoppas jag ni kan stå ut med.

Sköna maj så jobbig du kan vara

Maj är en skön månad. Efterlängtad men kan samtidigt vara riktigt jobbig. Tidigt, tidigt innan solen gått upp drar koltrasten igång sin konsert. Det ska man ju inte klaga på, sämre musik kan man vakna till. Ishockey-VM i maj har jag svårt att smälta. Trots att Tre Kronor tog sig till final och ställdes mot självaste Lönnlöven blev dragningskraften till en skön majmorgon i skogen för stark. Ja, det vill säga att jag nöjde mig med första perioden, ställde klockan på fyra och intog sängläge. Livet består av prioriteringar, ibland tämligen enkla val men som igår lite svårare.

Nåväl, hustruns tjoande vid midnatt väckte mig för en stund och jag förstod att guldet var bärgat, vände mig och somnade om. Jisses vad ett väckarur kan skrälla och halvt skrämma ihjäl en. Morgonen såg lovande ut med en annalkande soluppgång och lite dimmor över landskapet. I skogen var fågelkonserten i full gång. Den av morgondaggen blöta räven blev paff över mötet, tittade osäkert på mig en stund innan den försvann i granplanteringen. På den lilla åkern åt ett par rådjur frukost i morgonsolen men försvann snabbt när de fick vittring av mig. I den lilla dammen en bit bort är det full fart på knipfamiljen. Elva små dunbollar har honan att ta hand om. De följer henne, ibland i en tätt sammansluten grupp men lika ofta som ett långt radband. Njutbart att se.

Vilken tur att jag stod över VM-finalen och fick uppleva detta istället, tänker jag och faktiskt småler lite. I bokskogen sjunger en grönsångare för full hals. Det är dunkelt, det täta lövverket släpper inte igenom mycket ljus. Grönsångaren är som tokig och sätter sig nån gång så nära att objektivets närgräns inte räcker till. Jag ryser lite lätt av stämningen som är magisk och vill egentligen inte hemåt. Men fyra timmars naturupplevelse får räcka för nu. En hare håller till på blomsterängen på hemvägen och bestämmer sig för att ta sikte på mig. I full karriär kommer jösse mot mig, daggblöt även den, och tvärvänder först på en meters avstånd.

Tack sköna maj för denna morgonen.

Inlagt 2017-05-22 17:24 | Läst 3986 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Vilken fantastisk morgon du fick och även om straffäggningen var rysligt spännande förstår jag till fullo din prioritering.
Hälsningar Lena
Svar från Bengt Christensen   2017-05-23 08:51
Tack för kommentaren men det var inget lätt val.
Vilken härlig morgon du fick, klokt val! grönsångarbilderna är suveränt bra men också den första, landskapsbilden!/ Björn T
Svar från Bengt Christensen   2017-05-23 08:52
Tusen tack, Björn.
Det blir vackra bilder om man bara orkar upp, det är uppenbart.. Haren har fått en rejäl reva i ena örat.. undrar vad som åstadkommit det? Fint med Grönsångare, har hört den några få gånger i år, men så sent som igår var första gången jag hörde årets första Näktergal!
Hälsn!
Svar från Bengt Christensen   2017-05-23 08:53
Tack. Det är ett rejält jack i örat, svårt att säga vad som hänt. Timman vid grönsångaren var magisk.
Du verkar ha haft en helt gudomlig morgon, med så många intryck! Fantastiskt fina bilder fick du till också! MVH Yvonne
Svar från Bengt Christensen   2017-05-23 08:54
Tusen tack för den fina kommentaren, kul att du tycker om bilderna.