Annons
Användarnamn: yka
Ålder: 70 år
Bor: nordmarkshyttan, Värmlands län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 2006
Medlem sedan: 2011-11-10
Senast inloggad: 2023-03-14 14:08

2006 fick jag överta en Canon Ixus av en vän som bytte upp sig. Den fick följa med på mina turer i naturen och jag blev verkligen biten av detta med att försöka fånga alla de upplevelser och ögonblick jag fängslas av . Ända sedan jag var en liten flicka har natur och djur varit en lyckokälla för mig! Midsommar 2009 kraschade min Ixus och ett tomrum infann sig. Ny kamera inhandlades snabbt! Det blev en Panasonic Lumix DMC TZ7! En riktigt bra kompakt, som fick mig att inse vad en kamera kan åstadkomma. Till jul samma år inköptes första systemkameran en Canon 450 D, samt tid efter annan ett zoom och macroobjektiv. För någon månad sedan investerade jag i en 7D samt ett 70-2004L IS USM. Detta för att jag vill kunna ta snabbare bildserier och få ett större ISO-omfång, samt att jag insett mitt behov av en vädertätad kamera. Kameran är med mig nästan alltid och mina bilder kommer till mycket spontant. Nästa steg blir att skaffa ett bra redigeringsprogram och börja lära mig mer om efterbehandling av bilder. Inser att kameran aldrig kan fånga exakt det jag ser och vill få möjligheten att ge min bild av verkligheten. Tror ändå att det varit lärorikt för mig att få försöka fånga "min" bild direkt i kameran. Men, men så mycket mer kvar att lära! Hoppas på inspiration och kunskap här på fotosidan!

Medlem i gruppernaVem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Macro, Husdjur / Tamdjur, Natur, Växter, insekter, naturdetalj

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av erfarenhet. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Svårt att välja ett enda, men alla dessa tidiga timmar ute i naturen med en kamera runt halsen och det enda sällskapet, min hund. En tystnad som bara bryts av fågelkvitter, trädens sus och en porlande bäck. Lyckas jag fånga något av det jag upplever i de stunderna är lyckan total.

Mitt sämsta fotominne:
De gånger jag gett mig ut på tur utan kameran runt halsen, trots att jag vid ett antal missade fotoögonblick lovat mig själv att aldrig mer.......Ett av de värre var när jag tog mig ned till en strand för en stunds vila under en tur och en flock på tretton hägrar lyfter mitt framför mina ögon, cirklar runt en bra stund i luften ovan mig, för att sedan slå sig ned i ett träd ganska nära. Aldrig mer........Nåja!

Min största inspiration:
Det som omger mig och förstås alla fantastiskt inspirerande bilder som finns tillgängliga på nät, böcker samt tidskrifter.

Jag fikar helst:
Något jag är dålig på! Det blir en vattenflaska i ryggan och under sommarhalvåret det som naturen bjuder på. Kåda, granskott, surklöver och bär!

I kameraväskan har jag alltid:
Kamera och några objektiv.


Vi ser dig! | 1 kommentarer | Inlagd: 2012-07-06 |


Get | 0 kommentarer | Inlagd: 2015-04-25 |

 
Lekfullt
Vanligt
8 bilder
I skog och mark
Vanligt
67 bilder
Djur i vår natur
Vanligt
22 bilder
Smått och gott
Vanligt
13 bilder
Vinter
Vanligt
17 bilder
Gammelskogen
Vanligt
34 bilder
Tamdjur
Vanligt
24 bilder
Natur
Vanligt
92 bilder
Blommor
Vanligt
37 bilder
 
 
ANNONS