Spridda bilder och tankar..ostrukturerade förstås!

Världsarv i en kohage

Åkte en sväng ut till Adelsö och Hovgården. Jag gillar verkligen känslan på den där platsen, och jag kan gå omkring länge där. Kalvarna går på bete alldeles intill och betar det historiska gräset:-) 

Vet inte riktigt vad jag tänkte på när jag bara tog med mitt makroobjektiv , jag trodde väl att jag skulle ägna mig åt närstudier av höstlöv osv.:-) Inte det bästa objektivet att fotografera landskap med- så ni får ha överseende med att bildkvaliteten inte är den bästa. Vissa bilder jag jag bearbetat med Sarah Gardners texturer.

Inlagt 2013-10-13 11:19 | Läst 3548 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Vilka ljuvliga bilder du fick med dig därifrån! Riktigt snyggt! =)
Ha en riktigt bra dag!
Svar från Anna-Lena Forsman 2013-10-13 11:45
Tack Heléne! Ha en bra söndag du också! /Anna
Vilka härliga bilder i höstens färger Snyggt
Trevlig söndag
// Gert
Svar från Anna-Lena Forsman 2013-10-13 11:55
Tack- kul att du gillar dem! /Anna
Adelsö är fint. Såg du runstenen i kohagen bakom kyrkan? Den var nymålad förra året och riktigt sevärd.
Svar från Anna-Lena Forsman 2013-10-13 13:10
Ja,visst är det fint! Nej jag var inte nere vid runstenen den här gången. har varit där tidigare tillsammans med mina elever. En ny upptäckt var lilla cafét upp vid vägen. Jättefint och väldigt god fika. Ha det gott! /Anna
Fina bilder Anna. just så här ser det ut på denna intressanta plats. Jag brukar sitta en stund här några gånger om året.
Här konstituerade sig den svenska adeln år 1280 - ett koncept som höll samhällslivet i ett stadigt grepp i 600 år. Inte många modeller som har en sådan varaktighet.
Svar från Anna-Lena Forsman 2013-10-13 13:20
Ja, det är en spännande plats på många sätt- man känner historiens vingslag. Har funderat övar varför jag känner ett sådant lugn på denna plats- för det gör jag verkligen. Kul att du gillade bilderna, tack att du tog dig tid. /Anna
syntax 2013-10-13 16:48
De nordamerikanska indianerna bland annat, är övertygade om att naturen, och även specifika platser, är besjälade. Som du känner på denna plats gör även jag - och jag har märkt liknande på många andra platser. Det är lite märkligt. Det handlar ju bara om ett tunt humuslager och lite växter. Eller?
Fint ljus i dina bilder Anna
Min far föddes på Adelsö
Det dock ett par år sedan jag var där senast
Svar från Anna-Lena Forsman 2013-10-13 22:00
Åh! ,föddes din far där. Var då? Jo- åk dit någon gång o strosa runt bland "komockorna" i den där hagen- det är en "lisa" för själen. Missa inte cafét:-) Kram! /Anna