Kika gärna in i min blogg! Jag blir glad om du lämnar ett avtryck genom en kommentar:) /Carina:)

Önskar lite värme...

Läser lite här och där att vädret i alla fall är rättvist, det är inte bara här i norr som det är kallt. Idag har jag frusit både utomhus och inne på jobbet. Vi har faktiskt fått element på socialkontoret, men idag tycker jag det var kallt. Har mest suttit still och skrivit på en utredning, så det blev inte mycket värme av det.

Funderar dock en hel del på vad jag vill fotografera, vad jag vill med mitt fotograferande osv. Har skrivit i omgångar om att jag ska tag i att starta en enskild firma, men nu har jag i alla fall bokat tid för gratis rådgivning vid nyföretagarcentrum. Kanske jag kommer mig för nu, äntligen:)

Det jag tycker är allra roligast är att fotografera människor, unga, gamla och de mittemellan:) En del tror att jag bara fotograferar konserter, men det är bara en liten del. Brukar bli en del på sommaren och ofta är det de bilderna som syns, eftersom jag, Örjan och Sanna brukar ställa ut på Trästockfestivalen.

Gatufoto är jag sugen på att testa mer, men är ibland lite för feg. Är förstås lättare i en annan stad, då kan får vara lite mer anonym. Djur är också kul, tänk att få åka och fotografera lunnefåglar och pingviner :) Men, jag är ganska långt från en naturfotograf - Jag skulle nog kunna kalla mig en "ögonblicksfotograf". Det tycker jag är kul och då får det vara både barn, konsertbilder eller djur. Sport har jag knappt prövat, det kanske jag prövar framöver.

Ju mer jag funderar så tycker jag det är svårt att bestämma om jag är någon speciell typ av fotograf - Jag prövar gärna lite allt möjligt. Många är väldigt nischade, men i så fall har "jag inte hittat mig själv ännu:)"

Med tanke på att jag inte gillar kyla, så är jag väl ingen "vinter-kallt-ute-fotograf". Det får bli korta stunder:) Nej, som vanligt när jag hamnar här så är det dags att gå och sova. Idag har jag knappt hunnit läsa någon blogg(jo, Lena Pesulas - hon är också en frysande norrlänning:).... Nu när jag klagat på kyla och snö, så bjuder jag på några foton från i vinter som faktiskt innehåller snö:)

Gunga är inte så lätt när hela lekparken är täckt av snö....

Lite mer snö....

Kanske inte den närmaste vägen hem, den över snöhögen:)

/Carina:)

Inlagt 2011-05-03 23:08 | Läst 7547 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Du är ju suverän på att fånga människor på bild. Porträtt är verkligen din grej.
Jag önskar att jag vore lika bra. Oftast blir det bara på nära och kära som jag känner. Då kan man ju dirigera lite =)
Är också så evinnerligt nyfiken på gatufoto...särskilt när man ser på Mats Alfredssons bilder. Han är enligt mig den bästa på detta. Jag ser på bilderna och tänker "jag vill också kunna" =)

Ofta tänker jag med på vad jag vill med mitt fotograferande. Har inget svar att ge än heller =)

Fina bilder du bjuder på. Han med hatten har en skön stil. Hade gärna sett han där på en motljusbild =)

Må så gott...till helgen har de lovat värme... så vi slipper frysa =)
Kram Lena
Svar från Carina Hedlund 2011-05-05 20:54
Tack Lena! Känner mig mer hemma med människo-foto:), än när jag försöker ta lite vackra macrobilder, de vill inte bli som jag vill (eller som dina:) Det är väl det som är så kul, att vi fotograferar olika saker och att man kan inspireras av varandra att testa något nytt:)

kram

Carina
Nordik 2011-05-05 20:57
Absolut så är det.
Det är roligt att beundra andras bilder och bara önska man kunde lika bra.
Men variationen är super.
Ha en fin helg.
Kram