Carinas fotoblogg

Kika gärna in i min blogg! Jag blir glad om du lämnar ett avtryck genom en kommentar:) /Carina:)

Liten fotoutflykt med Skellefteå fotoklubb

Förra helgen träffades vid Nordanåområdet och tog en promenad längs älven. Solen sken och jag hade med reflexskärm för att träna. Inga "inhyrda" modeller var med, men övertalade några av mina kollegor i Skellefteå fotoklubb att vara med på bild. Alla fick stå ut med att vi var ganska många som stod och fotograferade samtidigt. Jag tar en hel del porträtt, men solljus gör det inte alltid så lätt. Reflexskärm har jag använt endast vid ett fåtal tillfällen, då jag sällan har någon assistent.

Några få porträtt har jag redigerat. Tacksam över att jag fotograferar i RAW, men det är inte lätt att få hudtonen som jag vill och allt annat också:)

Här fick jag inte alls till färgerna, men svartvitt är ju fint med:)

Onsdag har vi möte på fotoklubben och då ska vi ta med lite bilder från utflykten. Förhoppningsvis syns det att vi hade en trevlig utflykt:)

Postat 2011-10-24 23:29 | Läst 5364 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Winnerbäck, Winnerbäck och lite mer Winnerbäck....

I helgen gjorde jag något jag aldrig gjort förut, jag såg samma artist och samma konsert två dagar i rad. Jag fotograferade Lars Winnerbäck i Umeå för www.musicstage.se. Det är tur att jag gillar Winnerbäck:) När jag och min dotter Sanna var på Hultfredfestivalen 2009 såg vi Winnerbäck fyra dagar i rad, men då var det fyra olika konserter.

Inget fotodike denna gång, det blev foto från sidan av publiken. Det fanns inga ståplatser, utan alla satt ned. Jag fick sätta mig längre bak i salongen efter de tre första låtarna men kunde fotografera mera.  Fler foton finns på musicstage hemsida, men ville bjuda på några här med från både fredag och lördag:)

Lasse tappade bort texten och försökte få sina bandmedlemmar att hjälpa honom, men de skrattade mest (vilket han själv också gjorde:) Han hittade tillbaka efter en stund...

Min favoritbild:)

Inte så mycket text, men precis som Lasse höll jag igen på mellansnacket:) Hoppas ni kan känna stämningen från konserten....

/Carina

Postat 2011-10-10 20:57 | Läst 12891 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Vilken tur jag har som får fotografera barn:)

Jag fotograferar lite allt möjligt, allt från måsar till kändisar, konserter till det som ger som så många leenden - barn! Barn i naturliga miljöer, inte i studio även om jag prövat det också. Det blir mycket "poserande porträtt", men hinner även fotografera dem i andra situationer när de inte är medvetna om kameran. I går träffade jag min brors döttrar och de hänger gärna med mig och kameran. När de var yngre fastnade mest fula grimaser....

Igår hade vi bara en liten stund på oss, vi firade min pappa(deras farfar) som fyller 75 år. Fotograferade honom också, men när jag vände ryggen till honom och fotograferade barnen gick han snabbt in igen:) Han står inte lika gärna framför kameran och skyllde på att det var kallt:)

Har bara redigerat en bild på dem ännu - inte så svårt att gissa årstiden:)

Förra helgen fotograferade jag fyra syskon, som jag har fotograferat förr. Sitter och redigerar de bilderna nu. Lilla Selma var glad hela tiden, utom just här när hon ville att hennes mamma skulle kolla om det fanns myror....



Uppe i kojan fanns det inga myror:)

Alvina fångade jag i en dans ute på familjens tomt:)

Åter till lightroom och photoshop där fler foton väntar på syskonskaran:)

I november ska jag ställa ut med Bella Pictura på fotomässan. Har ingen aning än om vilka bilder jag ska välja, vi får se vad det blir:) Människor vet jag att det ska vara, men jag vet inte vilka:) Tips?

Postat 2011-10-02 17:39 | Läst 11884 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera