** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **

Carinas fotoblogg

Kika gärna in i min blogg! Jag blir glad om du lämnar ett avtryck genom en kommentar:) /Carina:)

Sommaråterblick 1 - Kents spelning på PDOL

Tänkte i några blogginlägg titta tillbaka på lite foton från sommaren, bl a lite konserter. Många av bilderna har inte hamnat i min portfolio ännu. Fotograferade vid PDOL för www.musicstage.se, där ni hittar massor med foton och recensioner från sommarens festivaler.

Kent - första gången jag fotograferade dem. Vackert ljus på håll, men mycket rött ljus! Från fotodiket tycker jag att det var svårt att fotografera, scenen var alldeles för hög! Här kommer i alla fall en del av de foton jag tog.... (med mycket brus:)

Stor publik och en bra konsert - ljuset var häftigare när man kom en bit från scenen....

Postat 2010-10-16 14:26 | Läst 11173 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Mina mest visade bilder....

Jag vet, jag har lite för mycket foton här på fotosidan. Med ett tak på 800 bilder för guldmedlemmar är det dags för mig att börja städa:) Jag kommer inte att sluta fotografera och vill självklart lägga upp nya foton. Kikade lite på funktionerna här och valde lite olika "sök-funktioner", mina mest visade bilder, mina mest kommenterade osv... Vilken som visats mest kunde jag faktiskt gissa!

I publikhavet - Linkin Park 2

Linkin Park bilden som jag tog för några år sedan i Globen, där jag var tillsammans med min äldsta dotter Sanna. Vi satt på rullstolsplats med varsin systemkamera. Förmodligen fick man inte fotografera, men det var ingen som sa till oss. Pratade med en vakt, som såg lite medlidsamt på Sanna/oss och sa "Ja, härifrån får ni nog inga bra bilder". Ja, det blev inga närbilder, men här när sångaren tog sig ut i publiken såg jag direkt i sökaren att detta kunde bli något! Jag har bara formaterat den till svartvitt och ökat kontrasten. Efter en datorkrasch samma år har jag bara kvar denna högupplöst. Jag har två andra foton från samma konsert + denna i färg här på fotosidan.

Vilket foto kom då tvåa bland mest visade? Ja, kanske inget fotografiskt mästerverk. "Personen" stod väldigt stilla, så det var inga problem att få honom att fastna på bild:)

Jack Sparrow

Jack Sparrow - Johnny Depp.

Ja, det hade förstås varit roligt om jag verkligen hade fått fotografera honom i verkligheten, men jag rör mig inte riktigt i rätt kretsar för det:) Tog fotot vid mitt hittills enda besök på Madame Tussauds i Londen. Alla såg inte riktigt lika äkta ut, men här tycker jag att de lyckats bra:)

Jag får väl behålla dessa två och kika vidare på vilka som ska bort. Återkommer snart, då kanske jag har några nya foton:)

/Carina

 

Postat 2010-09-15 21:28 | Läst 5917 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Tre festivaler senare....

Stadsfesten, Trästockfestivalen och Piteå Dansar och Ler, tre festivaler som jag besökt och fotograferat vid denna sommar. Många andra "konsertfotografer" hinner nog avverka fler festivaler under en sommar, men för mig är det alldeles nog... (förra året hann jag dock även med Hultsfredfestivalen).

Blev det några bra bilder då? Spontant känns det som om jag fick bättre bilder på Stadsfesten och Trästock, än på PDOL... Varför vet jag inte! Jag har i alla fall konstaterat att det är så mycket roligare att fotografera vid små scener. Ljuset är kanske inte alltid det bästa, men det är alltid en utmaning.

Jag ska inte skriva en roman här och nu, utan bjuda på några foton från festivalsommaren. Först kommer min absoluta favorit, den bild som jag själv gillar allra bäst.

Invasionen

Ett foto på Invasionen, från Stadsfesten. En låg scen, i ett tält. Jag var ensam fotograf i fotodiket, vilket inte är så vanligt:)

En annan favorit från Stadsfesten är denna på Aprile Divine.... (Samma scen som ovan)

April Divine

Nu byter jag festival och kollar in vad jag ska visa från Trästockfestivalen. Har många oredigerade bilder kvar, så det kommer att dyka upp fler därifrån.

Sonic Syndicate

Sonic Syndicate - det går inte att missa att den är från Trästock, då loggan fanns lite överallt. Snyggt? Vet inte, men det blir i alla fall en fin reklambild:) Sonic Syndicate var i alla fall kul att fotografera, även om det inte riktigt är "min musik".

Melissa Horn

Lite stillsammare var det när Melissa Horn gästade Trästockfestivalen, men hon drog en rekordpublik. Först ut på torsdagen, redan 18.00 stod hon på scenen.

I helgen gästade jag Piteå Dansar och Ler. Fotograferade för www.musicstage.se, där många av mina bilder finns. Jag var sjuk dagarna innan och inte speciellt frisk när jag satte mig i bilen för att åka till Piteå heller... Kanske det påverkar att jag inte är så jättenöjd med mina bilder. Stora scenen var "jättehög", vilket inte gjorde det lätt att fotografera. Ska kika om jag har något jag vill visa....

The Sounds gästade PDOL. Denna har jag inte tagit i fotodiket, utan är en bild från publiken. Pratade med Maja på efterfesten och konstaterade att hon är väldigt trevlig.

Kent avslutade lördagskvällen på stora scenen. Det var första gången jag fotograferade dem. Inte så lätt, alla bilder under de tre första låtarna blev röda. Rött ljus är inte alltid så lätt att fotografera i, vilket gjorde att jag valde att göra denna i svartvitt.

Avslutningsvis - en stämningsfull bild som jag tog alldeles i slutet av Kents konsert.

Om några dagar åker jag till Stockholm med Sanna, min äldsta dotter. Förutom shopping blir det lite musik där också. Winnerbäck igen, men kvällen bjuder även på bl a Laleh och några till. Inget fotopass, men kameran hänger med. Det härliga med Winnerbäck är att han skriver ut på sin hemsida att det är TILLÅTET att fotografera! 

Hoppas alla ni andra har haft en bra sommar, med eller utan festivaler!

kram

Carina

Postat 2010-08-03 10:02 | Läst 11804 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Trästockfestivalen väntar...

Jag har knappt hunnit ladda upp bilder klart från Stadsfesten här i Skellefteå, så är det dags för nästa festival - Trästockfestivalen. Vad kan man säga om Trästock - finns många ord som passar in...

Folkfest - musikupplevelser - engagemang - ja, det finns mycket att säga:) Och det som kanske inte alla vet som inte är norrlänningar - festivalen är gratis! Trästock firar sitt nittonde år och jag önskar att jag upptäckt festivalen tidigare. Jag besökte festivalen första gången 2005, då jag följde mina tonåringar dit. Varför hade jag inte varit dit tidigare - jo, jag trodde att jag var för gammal. Min föreställning var att detta var en festival bara för ungdomar, men så fel jag hade. Trästockfestivalen drar alla åldrar. När Mikael Wiehe besökte festivalen 2006 höll jag på att ramla baklänges, helt plötsligt hittade jag min pappa i publiken. Jag trodde inte att han visste vad Trästock var och där stod han och lyssnade på Mikael Wiehe. Till historien hör att min pappa det året fyllde 70 år:)

Livet är härligt

Detta foto pryder även Mikael Wiehes hemsida och kanske någon vägg i hans hem. När han var här förra året igen, fick han en förstoring av bilden av mig. Han tittade på den och sa "Vad vacker jag är", sen frågade han om han fick lägga den på sin hemsida. Han fick min mailadress och redan nästa dag fick jag ett mail. Att det blev flera kan bero på att jag glömde skicka bilden i mitt första:), men vi hade en trevlig konversation....

I år kommer flera intressanta artister och grupper. En grupp som jag såg första året jag stod i fotodiket var Khoma. Sångaren Jan har ett fantastiskt scenspråk, både i utstrålning men även genom häftiga hopp - som jag ville fånga! Lyckades jag?  - Nej inte alls. Alla bilder blev suddiga, när jag försökte fånga hoppen. Jag hoppades få en ny chans för ett par år sedan i Umeå, men då hann golvet rasa på Norrlandsoperan innan Khoma skulle spela... En bra bild på sångaren fick jag i alla fall året på Trästock, men i år satsar jag även på "rörelsebilder".

Khoma - mycket energi och svett....

Khoma

Vad ska jag fotografera mera då? Jo, det blir Melissa Horn, Crashdiet, Moneybrother, Markus Krunegård och många fler. Dag Vag får jag ju inte glömma... Jag hade hoppats på Stefan Sundström, men han är kanske ute och tågluffar fortfarande. Nästa år kanske? Förutom de lite större banden finns det en massa mindre kända band att upptäcka. Ett band som jag tidigare sett på Nocks är Ape Rape Escape, de kan jag rekommendera. Killen i aphuvudet får det ganska svettigt:)

I rutan på området kommer jag, Örjan Fredriksson och min dotter Sanna att ha en fotoutställning. Konsertbilder förstås, jag har suttit ikväll och försökt välja. Inte så lätt, finns mycket att välja mellan. Det blir lite blandade foton, både från Trästockfestivalen, Stadsfesten, Pdol, Hultsfred mm. Örjan har fotograferat musik i många fler år än oss, så han brukar överraska med lite äldre bilder från konserter jag också önskat att jag fotograferat. SÅ har du vägarna förbi, kom gärna in och titta på våra bilder. Nytt för i år är att Ni ska få rösta på er favoritbild. Det blir en liten intern tävling mellan oss, men den som kan vinna något är den som röstar. Vi kommer att lotta ut några favoritbilder till de som röstat!

Några rader skulle jag skriva, det blev ganska många. Nu är det dags att sova!

Vi ses på Trästockfestivalen!

Carina

 

Postat 2010-07-17 00:45 | Läst 11658 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Semester och fotofunderingar:)

Idag har jag äntligen gått på semester och för första gången gjorde jag det en dag för tidigt. Vanligtvis sitter jag till sen kväll sista dagen och känner, att jag har inte tid att gå på semester... Visst har jag mycket på jobbet nu också, men det jag bestämt att jag skulle hinna har jag hunnit! (gjorde nog en mer realistisk planering detta år).

Realistiskt - hur mycket ska jag fotografera i sommar... Massor, tror jag! Men, bara det jag VILL fotografera! Skönt att inte ha en massa MÅSTEN, utan bara fotografera för att jag tycker att det är KUL!!!

De närmaste dagarna blir det en massa musik, på Stadsfesten här i Skellefteå. Kikade på lite gamla foton och hittade en gammal favorit, en "vimmelbild" som jag gillar! Det var en varm sommardag, Stadsfest och på långt håll såg jag detta! Kunde inte låta bli:)

Gäller att hålla huvudet kallt....

Det gäller att hålla huvudet kallt:)

Nu ska jag kika lite mer på artisterna som spelar i veckan, hur kul det än är så hinner jag inte fotografera alla... Några förslag?

/Carina

 

Postat 2010-07-06 23:15 | Läst 7249 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 ... 10 11 12 Nästa