Carinas fotoblogg

Kika gärna in i min blogg! Jag blir glad om du lämnar ett avtryck genom en kommentar:) /Carina:)

Oj, nu är det dags att städa....

Jag ska snart lägga upp en massa nya foton i min portfolio från årets Stadsfest, som sedan följs av Trästockfestivalen.... Min portfolio är väldigt välfylld, men gillar jag alla gamla bilder? Alla är inte så bra, men vissa betyder lite mer. Jag minns hur jag på PDOL 2006 stod och var frustrerad när jag försökte fotografera Thåström från publiken. Han rörde sina händer hela tiden och alla bilder blev suddiga.... Sanna satt längre bak på rullstolsläktaren. Hennes desperata mamma (jag alltså) sms:ade henne och frågade hur jag skulle ställa in kameran för att kunna fotografera? Jag och även Sanna har lärt oss en hel del sedan dess!

Thåström i dimman

En bild av Thåström lyckades jag hyfsat med....

Fullärd konsertfotograf, det tror jag aldrig att man blir. Min "karriär" har inte varit så lång, första gången jag verkligen tyckte att det var kul att fotografera en konsert var dock ganska länge sedan. Det var på Skelleftefestivalens tid. (Någon "läsare" kan få tala om vilket år det var:) Iggy Pop stod på scenen och jag lååångt bak i publiken. Kameran var med, men inte för att fota konserter utan bara "det jag kände för" och kompisar. På håll såg jag hur Iggy åmade sig på scenen och benen började nog gå av sig själva. Iggy var jag tvungen att fotografera:) Detta var på den analoga tiden och ganska snart tog filmrullen slut, jag fick inte så många bilder. Hade jag med mer film, icke! Synd att jag inte kände Örjan då, han stod nog redan då i fotodiket och hade kunnat låna mig lite film! Men, en favoritbild fick jag och den symboliserar mitt intresse för konsertfoto! Att fånga ögonblick!

Iggy

Vad jag minns var det den enda Sverigespelningen för Iggy det året och det var "stort" att han kom till Skellefteå. Att han håller i en ramlösaflaska är väl det som "gör" fotot! Hade det varit idag hade jag nog hunnit ta flera hundra bilder:) Denna är inscannad och kanske inte av bästa kvalitet, men vad gör det?

Nej, nu ska jag återgå till min städning. Inte hemma alltså, utan bland mina foton... Kanske hittar jag någon mer favorit som jag kan blogga om lite senare!

Vi ses!

Carina

Postat 2010-07-05 22:31 | Läst 7016 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Snart dags för Stadsfest i Skellefteå:)

Ja, jag kanske inte ska börja älta hur dålig jag är på att blogga, det är en faktum vid det här laget:) Men, jag ska göra en uppryckning denna sommar!

Det råder redan festivalstämning i "staaan", vilket började med drakbåtsrodden för några dagar sedan. Jag sminkade och fotograferade mina kollegor vid socialkontorets öppenvård KLARA, som kvällen till ära var drakar....

Hela gänget, med en liten minidrake som hjälpte till....

inte snabbast när det gällde att paddla....

Men, "Best in Show" blev de (vilket var kul för mig som sminkat:)

Och snyggast var de, vilket Eva är ett levande bevis på....

Och snart är det alltså dags för Stadsfest. Varje år diskuteras artisterna, bra eller dåligt? Eller att det är för dyrt, när man egentligen bara vill dricka öl!! Jag hör inte till den skaran, utan ser fram emot att få stå i fotodiket både när bl a The Ark, Europe och Teddybears spelar.... Omdiskuterad är som vanligt E-type, ramaskri när han bokas (igen), men publiken kommer att var där, det är jag säker på!

Hett med E-type

E-type, Stadsfesten 2007

Vi får se hur mycket pyroteknik det blir denna gång. Förra gången var det lite spännande att stå i fotodiket. Vi fick inte gå nära scenen, men samtidigt var det svårt att backa då vakterna fick lyfta över flera personer. Bland annat en liten pojke som inte var glad alls. Hans pappa hävdade att sonen ville stå längst fram, i mitten. Jag hade redan innan försökt övertala honom att ställa sig på sidan, för att det skulle bli för mycket tryck. Men, han var stark sa han... Redan i första låten fick vakterna lyfta över den lille, då pappan släppte taget för att trycka bort några ungdomar. Hoppas han lärde sig något:) Själv stannade jag och min dotter inte kvar i fotodiket alla tre låtarna vi fick vara där. Det kändes inte så säkert, så vi klev snällt ut efter knappt två låtar. Men, lite foton blev de i alla fall! Nya bilder på E-type hittar du här om en vecka ungefär!

Vilka artister ska du se?

Vi syns i vimlet!

Carina

Postat 2010-07-04 20:42 | Läst 6446 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Konsertfotopoolen - ska vi börja om från början?

Satt alldeles nyss och kommenterade 6 foton i poolen, så tillfälligt minskade det från 120 okommenterade till 114.... Förra gången jag var in o kommenterade rensade jag bort mina gamla foton där, som låg okommenterade sedan säkert ett år tillbaka! Hur många bläddrar längst bak och tittar på alla okommenterade foton? Jag har gjort likadant i alla andra pooler också, där jag haft bilder liggandes länge okommenterade. Det är ingen som kommer att se dem där i alla fall...

Försökte lägga in ett foto i husdjurspoolen (eller vad den nu heter), men där fick jag inte lägga in någon mer bild då jag kommenterat för lite... Jag vet inte hur det ser ut i andra pooler, om det är fler som använder sig av det?

Jag skulle önska att vi började om lite från början i konsertfotopoolen och verkligen använde den till att visa de bilder vi är nöjda med, de vi vill ha lite redigeringstips på osv och inte slänger in alla konsertbilder vi fotat! Ett tips till fler som har många okommenterade foton, rensa bort några - de går att lägga in igen när vi fått igång poolen! Om vi rensar lite, det kanske finns bilder som ni lade in för ett år sedan och tyckte var bra men idag har ni utvecklats och känner inte likadant för er gamla bild - ta bort den och lägg in någon ny! Om vi både rensar o hjälps åt att kommentera lite mer, så kanske vi kan få ned antalet okommenterade till en hanterlig nivå! Jag tror att det skulle vara lite roligare att kika in i poolen då. Jag var väldigt aktiv förut, men blev lite less under en period...

Hoppas ingen uppfattar detta som "gnäll", det är det inte! Ser att många diskuterar detta på planket  så se det som ett konstruktivt förslag!!!

Ni andra som fotograferar konserter, vad är det som gör att ni tycker att det är kul? Jag minns första gången jag riktigt kände att "Oj, det här är ju kul" - det var det året som Iggy Pop gjorde sin enda Sverigespelning i Skellefteå på vår Skelleftefestival! Jag hade med kameran (fotograferade analogt), hade dock inte tänkt fotografera konserterna utan mer bara lite "allmänt".... Såg på lååångt håll hur han åmade sig på scenen, skrek åt vakterna och mina ben började gå av sig själv mot scenen. Den film jag hade kvar fyllde jag med Iggy Pop:) Har under barnens uppväxt och tonår försökt fånga lite andra artister på bild, med varierat resultat. Sedan jag började fotografera digitalt har mitt fotograferande bara ökat, jag prövar mer och mer olika motiv! Konsertfoto är dock något som jag tycker är väldigt kul! Mina krav på ett bra konsertfoto ökar med kunskapen. Minns för ett par år sedan när jag försökte fota Thåström och mest fick suddiga bilder, han stod inte still och ISO visste jag inte vad det var... Försökte få en hoppbild på Trästockfestivalen med Khoma, men det var helt kört. I somras fick jag dock ett flertal hoppbilder med andra grupper, så det går framåt. Men fullärd, nej det blir man aldrig!

Ha en bra helg, vill gärna ha lite respons på konsertfotopoolen - Vad tycker ni?

/Carina

Iggy i Skellefteå

Iggy Pop, Skellefteåfestivalen.... Har scannat in den, men gillar den bättre i svartvitt men det har jag visst inte lagt upp här...

Thåström, vart tog händerna vägen?

Ett av mina tidiga försök att fotografera Thåström. Här fick jag skärpa i ansiktet, men jag ska säga att det var inte många som fick skärpa. Jag hade definitivt inte koll på hur jag skulle ställa in kameran....

Totalt Jävla Mörker

Ett av mina foton på "Totalt jävla mörker", Trästockfestivalen 2009

 

Postat 2009-12-18 23:02 | Läst 6275 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Två resande konsertfotografer - Fy så mycket packning!

När jag skriver detta sitter jag och min äldsta dotter Sanna på tåget till Hultsfred, för fyra dagars festival med start imorgon. Ja, tåget går bara till Nässjö, sedan har vi drygt 8 mil kvar till Hultsfred. Gårdagen handlade om att packa så lite som möjligt, vilket inte är lätt. Hur mycket teknikprylar har man inte, som behöver både laddare o en säker resväg:) 

Hmm... Hur mycket blev det då packat för mig och Sanna?

  • 2 mobiler - 2 laddare
  • 2 kamerahus, 4 objektiv, 2 laddare
  • Kortläsare
  • 1 Ipod + laddare
  • 2 mac-datorer + laddare + 4 batterier
  • 1 dataväska
  • 1 stor kameraväska

Att vi sedan reser med rullstol och lite hjälpmedel gjorde inte packningen mindre. Utöver det blev det en plattång, smink(med en 20-årigdotter blir det en hel del).

Vad sa vädret, jo att det nog skulle komma lite regn, så det blev regnkläder, ombyten både för fint väder, kallt väder och blött väder. Ett par extra skor klämde vi också ned i väskan, paraply, en kortlek, två böcker(om vi hinner läsa) och lite annat smått o gått. Stövlarna stod också och väntade på att få bli packade, men de övergav vi. Ska tänka på dem när jag plaskar runt i vattenpölarna:)

Varför har de placerat Hultsfred så ocentralt för oss från Skellefteå? Resan började kl 06.00 när vi satte oss i bilen och åkte tillflygplatsen. 07.00 åkte vi iväg med Skyways, ett litet, litet plan. Sanna ficken extra åktur in i planet med den "nästan" självgående stolen, trappor är inte riktigt hennes grej. Kom på när vi satt på planet att vi aldrig brukar åka med Skyways, för det är så himla skönt att kunna gå av direkt vid gaten när man åker med SAS. Men, väl framme i Stockholm kom en liten lastbil, men lite speciell lyftanordning. Sanna fick åka i en liten stol in i lastbilen och jag fick gå på en smal, smal "bro" över till lastbilen. Vi åkte en kort bit o sedan fick vi gå ut på ett litet flak och åka ned till marken. Påminde faktiskt om när Magnus, Brasse och Eva en gång i tiden lekte flygplan i "Fem myror är flerän fyra elefanter".

Arlanda express tog vi in till Stockholm. Snabba ryck är det när man ska ta sig in med både rullstol och två resväskor. Kameraväskan hängde bak på rullstolen och dataväskan bar jag på. En snäll norsk tant hjälpte oss med den mycket tunga resväskan både in och ut från tåget. Den vägde exakt 20kg, så vi klarade viktgränsen på flyget. Jag trodde att jag skulle klaraviktgränsen på handbagaget också, men kollade bara SAS regler. De har 8 kg, vilket var ganska precis vad våra kamerautrustningar + en dator väger.... Men,när vi kom fram såg vi att Skyways hade 5 kg! Min man erbjöd sig att ta hem min kamera, men den ideén köpte vi förstås inte. Det var inga problem, ingen protesterade.

Här på X2000 sitter vi och har det bra, med varsin dator.Jag skriver ett blogginlägg som jag ska lägga in senare och Sanna ser film. Jag ska redigera bilder en stund, har två artister kvar från helgens stadsfest. Vore bra att ha dem klara innan det blir en massa nya konsertbilder i Hultsfred!

En försmak på konsertbilder får ni här med några bilder från helgen. Jag fotade för www.musicstage.se och där kan du se fler bilder.

Återkommer under veckan! 

Carina

 

Tomas Ledin

                                            Turnepremiär för Tomas Ledin, vilket sändes i tv från Skellefteå

 

Sahara Hotnights

                                                                         Sahara Hotnights

 

Erik Hassle

                                                                             Erik Hassle

 

Ace of Base

                                                                                  Ace of Base

 

 

 

 

 

Postat 2009-07-07 18:10 | Läst 13042 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Snacka om värdelös bloggare:)

14 maj - dagen då jag skrev mitt första och hittills enda blogginlägg här i min fotoblogg:) Hade planer på att nu skulle jag äntligen börja, men tiden har visat att jag är en värdelös bloggare....

 Men, skam den som ger sig. Tänkte göra ett nytt försök nu inför denna festivalsommar, som kommer att innebära en hel del fotografering för mig. Ett av mina stora intressen är faktiskt konsertfoto, skulle väl dock ha börjat med det för 20 år sedan när jag var ung:) Men, bättre sent än aldrig!

 Nästa helg ska jag fotografera Stadsfesten här i Skellefteå, det blir bl a Tomas Ledins turnepremiär, Ace of Bace och Sahara Hotnights. Stadsfesten ska jag fotografera för www.musicstage.se så titta in efter nästa helg:)

Under festivalhelgen ska jag under lördagen byta skepnad från konsertfotograf och vara bröllopsfotograf under några timmar:) Känns nervöst, men roligt också.

 Sedan kommer två dagar utan fotografering, en del redigering men framför allt packning inför nästa fotoäventyr. Jag och min dotter Sanna, 20 år åker till Hultsfred:) Mitt första besök någonsin och dagarna där får väl utvisa om det blir något fler i framtiden. Lite sent att börja med föryngringskrämer nu, men ett par stora solbriller som täcker lite rynkor kanske:) Ser fram emot att se en hel del av konserterna, fyra dagar i rad blir det olika konserter med Lars Winnerbäck:) Jag ser även fram emot att få se utställningen över årets rockfoton och vem som vinner och placerar sig i år.... Förra året hade Sanna med några bilder på utställningen och jag placerade mig på andra plats:) Fotopass på de mindre scenerna har vi lyckats få, tack o lov. I år har Hultsfred beslutat att förbjuda systemkameror, gissa om jag fick svårt att sova när jag läste det... Att åka till Hultsfred utan systemkamera fanns inte riktigt med i min planering, men det är kirrat. Om någon oroar sig att jag ska hamna bland ungdomsgängen på campingen, kan jag lugna er med att vi bor på hotell:) Om det nu är lugnare... Vi behöver i alla fall inte sova i ett blött tält:)

 När vi kommer hem hinner vi vila i några få dagar, innan det är dags för nästa festival - Trästockfestivalen här hemma i Skellefteå. En fantastisk gratisfestival under tre dagar som i år gästas av bl a Mikael Wiehe, Miss Li, The (International) Noice conspiracy m fl... Under dessa dagar kommer jag, min dotter Sanna och vår kompis Örjan att ha en fotouställning med konsertbilder....

Och helgen efter är det... Nja, vi får se om det blir fler festivaler. Pdol (Piteå dansar och Ler) kommer helgen efter och helgen därefter så kan det faktiskt bli så att vi åker på Storsjöyran i Östersund. Det kanske blir rena semestern att återgå till arbetet den 3 augusti, vi får väl se. Men, jag hoppas i alla fall på en bra fotosommar, inte för varmt, inte för kallt och lite lagom med regn(på nätterna). Vi kanske ses i fotodiket:) 

Postat 2009-06-24 23:00 | Läst 13816 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 ... 11 12