Carinas fotoblogg

Kika gärna in i min blogg! Jag blir glad om du lämnar ett avtryck genom en kommentar:) /Carina:)

Anders F Rönnblom @ Höstfest på Fotografiska 2012

En vecka efter att jag fotograferat Anders F Rönnblom i Skellefteå spelade han och bandet på höstfesten(13/10), som arrangerades av Fotografiska i Stockholm. Kvällen innan var jag och Leif på Nalen och såg Strindbergs - Fantastiskt bra! Kommer en blogg om det så småningom:)

Fotografiska vill jag inte gärna missa när jag är i Stockholm och då passade vi på att besöka höstfesten. Där träffade jag många bekanta och goda vänner, bl a "tjejkompisarna" Gun och Marianne:)

Jag, Gun och Marianne:)

Gudrun och Marianne läser Arnes schema över kvällens spelningar:)

Gun såg till att även jag fastnade på bild, men som vanligt hade jag svårt att hålla upp ögonen. Var inte så trött som det ser ut. Tur att jag alltid är på "rätt" sida av kameran:) Mycket folk var det, som ni ser.

Gudrun filmade konserten:)

Dags för Anders F Rönnblom band:)

Peter R Ericson

Jesper Lindberg

Lite extra bandmedlemmar i spegelbilden i fönstret....

Björn Rothstein

Björn in action och på väggen bakom finns en fin siluett av någon annan:)

Björn Aggemyr och Peter R Ericson

Jag tror vi spelar en låt till:)

Tack för ikväll - Någonstans här (eller där) ska jag signera min bok....

Så sa Anders inte riktigt, men ingen verkade veta riktigt vart boksigneringen skulle vara. Längst upp på fotografiska sa de att det var nere vid entrén. Nere i entrén sa de att vi skulle åka upp....

Vi sökte boksigneringen och fick trevligt sällskap i hissen upp....

Hittar man inget bord, så hämtar man huvudpersonen själv och tar med honom ner till shoppen så man först kan köpa boken:) Anders log och såg inte ut som om han kände sig kidnappad:)

Först köpte vi (min man och jag) en bok till Gun, men sedan blev det en förvirrande diskussion på norska och svenska utifrån vem som var skyldig vem pengar - Marianne löste det hela till slut:)

Tror Anders var glad att han inte var inblandad:)

Boksignering:)

Här fick även Gun sin bok signerad:)

Kvällen var inte slut på Fotografiska men Gun, Marianne, Leif och jag tog en promenad hemåt, nöjda med kvällen och helgen. Gun var väldigt nöjd med Leifs kommentar: "Jag är för gammal för två kvällar i rad" - då hon påstår att hon är "något" äldre. På hemvägen mötte vi dessa och de i båten bredvid var snälla och hjälpte till med ljussättningen:)

Strax efter startade ett fyrverkeri - Tack alla trevliga som jag mötte denna kväll - Vi ses!

©Carina Hedlund

Postat 2012-10-20 12:01 | Läst 12535 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Gunborg 91 år - Hurra och lite fler foton:)

Gunborg, min mammas söta granne fyllde för några veckor sedan 91 år. Jag har redan skrivit om det i ett tidigare blogginlägg, men här kommer lite mer foton. Börjar med ett favoritfoto som jag tog i januari:)

Av de foton jag tagit tidigare på Gunborg, vid vår shoppingtur och ett besök hemma hos henne hade jag gjort ett album - jag har inte fyllt det utan ska fylla på med nya foton bl a från min och min mammas lilla uppvaktning av henne:)

Lite blommor hade vi också till födelsedagsbarnet!

Min mamma fick ringa på dörren....

och lämna paketet. Gunborg tyckte att vi kom lite tidigt och uppvaktade henne. Hon fyllde ju ojämt och passade på att bjuda oss till hennes 100-årskalas. Lovade att ta med kameran då också:)

Paketöppning:)

"Oj, nu blir jag nervös. Vågar jag titta?"

Gunborg tittade länge på alla foton....

"Att du hunnit ta så många bilder" Gunborg sa att det var fina bilder, fastän de flesta var på en väldigt gammal tant:) Lovade komma och hälsa på igen och fylla på albumet med lite nya foton.... (och då har jag förmodligen kameran med mig:)

/Carina:)

Postat 2012-03-25 21:36 | Läst 6773 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Vintersimning i Skellefteå

För en dryg månad sedan var det SM i vintersimning här i Skellefteå, när det var som kallast! Lördagen när tävlingen gick av stapeln var det -33 grader om jag minns rätt. Jag var bortrest, så jag missade tävlingen. Men hade tur - dagen före fick vem som helst pröva! Jag skulle gå och köpa lunch men svängde ned till älven en sväng för att se om det fanns några modiga:) Och visst dök det upp några!

Bäst att kolla repet.... (Alla som prövade simma var tvungna att ha rep) Under tävlingen var det inte så, men då fanns det dykare på plats!

Nästa som dök upp var min kompis Peter, som sitter i Skellefteå fotoklubbs styrelse med mig. Hade ingen aning om att han var "sån"....

Tycker att det ser ut som om Peter ber en stilla bön, eller börjar han ångra sig?

Nu är det dags....

Peter:)

En nöjd Peter har kommit upp i värmen, nej just ja - I kylan!

Nästa person var Anna - såg ut att vara lite kallt att sätta ned fötterna....

Anna var väldigt fokuserad!

Snabbt ned i vattnet....

Duktig simmare, det gick fort tycker jag....

Det var inte bara jag som fotograferade....

En nöjd Anna har fått på sig varma kläder och själv frös jag så mycket om händerna att det nästan inte gick att trycka på avtryckaren - Jag köpte lunch på ICA och gick in i värmen:)

Postat 2012-03-06 22:12 | Läst 9267 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Gunborg 91 år - Hipp Hipp Hurra!

I fredags fyllde Gunborg 91 år, min mammas granne som jag fotograferat lite innan - se tidigare blogginlägg. Jag hade gjort ett album med de foton jag tagit tidigare och följde min mamma in till Gunborg och gratulerade:) Hon tyckte inte att det var så märkvärdigt att hon fyllde 91, ojämt och allt - men sa att jag kunde komma och fotografera när hon fyller 100 år...

Min mamma fick lämna paketet och säga några "vackra ord"...

Gunborg hämtade glasögonen och tittade ordentligt på alla fotona....

Gunborg blev glad och jag lovade att fylla på med lite foton från dagens möte också.

Jag har inte bloggat på ett tag, men ska bli bättre på det framöver tänker jag. Har haft en fotografsida på facebook, som jag ska ta bort idag då jag inte hinner uppdatera överallt. Har hellre tid att skriva här lite då och då, samt lägga in lite bildberättelser om människor jag möter eller något annat som händer.

/Carina

Postat 2012-03-04 11:57 | Läst 4878 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Före förbudens tid....

I somras blev min pappa sjuk och jag var upp på Skellefteå lasarett vid några tillfällen och hälsade på honom. Kameran hängde med och fotona fick min pappa i ett album i julklapp. Inte bara sjukhusbilder, utan även roliga bilder från 2011. Barnbarnen, porträtt, hans 75-årskalas mm....

Även om det var förenat med mycket oro, så finns det en glädje i att kunna se tillbaka på dessa foton nu när han mår bättre. Mitt syfte var inte att fotografera några patienter i smyg, ingen vanvård utan att dokumentera en händelse i min pappas liv.

Pappa Sixten och barnbarnet Malin:)

Vid kameran/Carina

Postat 2011-12-26 13:34 | Läst 9486 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4