Carinas fotoblogg

Kika gärna in i min blogg! Jag blir glad om du lämnar ett avtryck genom en kommentar:) /Carina:)

Workshop med Kenneth Martin från Skottland

Jag har ägnat mina två första semesterdagar på en väldigt trevlig och lärorik workshop här i Skellefteå. Den riktade sig mot professionella fotografer - alla som var med förutom jag arbetar heltid som fotografer men frilansade Carina platsade också:)

Första dagen testade vi både lite gatufoto men även porträttfoto/ljussättning. Att gå ut och ta gatufoton från höften var inte det lättaste i gassande solsken. Jag har prövat på gatufoto, mest när jag varit på resor, blir något helt annat när man är på hemmaplan.

Först gäller det att ställa in kameran rätt:)

Här gick det inte att fotografera obemärkt:)

Man behöver inte bara fotografera människor i smyg, det går ju att fråga om man får ta en bild:) Kenneth tyckte att det oftast är lättast att bestämma sig för en sak, antingen går man ut för att ta gatufoton (från höften) eller att man tar gatuporträtt....

Fler som frågade om att få fotografera...

Detta uppmärksamma gäng var fullt medvetna om fotograferna - vi var kanske lite för många och lite för nära varandra:) Sedan var ju gubbarna trevliga att prata med:)

Och som vanligt hittade jag lite fler gubbar....

Erland försöker se ut som om han tänker, men jag gissar att han fotograferar någon...

Omringad av fotografer:)

Det var nog en och annan som undrade vad vi sysslade med....

Patrick hittade ett spännande sätt att fånga det som hände, genom reflektioner/speglingar.

Marianne kollar kameran....

Det är inte alltid man får med det man vill fånga när man fotograferar från höften, men jag gillar denna i alla fall:)

På eftermiddagen var vi ute och fotograferade vår modell Jasser - både med naturligt ljus och blixtar. Fler foton från detta kommer senare....

Dag 2 höll vi till i Maskinhuset i Skelleftehamn, där det fanns fantastiska fönster. Jag lärde mig väldigt mycket om ljussättning denna dag:)

Kenneth instruerar vår modell för dagen - Sanna (Fotograf Mariannes dotter)

Marianne fotograferade sin dotter....

Kenneth var flitig och använde sin ljusmätare väldigt ofta....

Fantastiskt väder  och väldigt kul - Önskar dock ibland att jag inte var så inne i fotograferandet att jag upptäckte brännnässlorna innan jag bränner mig.... :)

Ska bli kul att se fler foton från denna dag!

Mitt foto är med naturligt ljus, medan Kenneth fotograferar med blixtar och gör något mer "spektakulärt":)

Marianne tackar Kenneth för fantastiska dagar....

Fler foton dyker upp senare. När det gäller studioljus känner jag mig fortfarande som en nybörjare men efter denna dag har jag lite mer koll. Nu måste jag bara träna, innan jag glömmer det jag lärt:)

/Carina

Postat 2013-06-26 11:10 | Läst 12156 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

In the streets of Dublin

Ikväll är det en vecka sedan jag kom hem från Dublin med min dotter Malin. Det har varit en hektisk, men även intressant vecka på arbetet vid socialkontoret och nu är det helg igen:) Morgondagen består av ett fotouppdrag och på kvällen ska jag på Whiskyprovning med ett gäng trevliga tjejer:)

Lite foton från Dublin har jag hunnit redigera, har blivit några varje kväll. Här kommer en blandning av gatufoton, mest gatumusikanter som fanns lite överallt - särskilt längs de populära shoppinggatorna.

På flera ställen såg vi målningar på gatorna. Inte så långvariga konstverk, då det i Dublin lite då och då kommer lite regn. Vi hade dock tur med vädret. Några droppar regn kommer det varje dag, men de gånger de regnade mera hade vi turen att vara inomhus:) Regncapen som jag köpt till Malin användes 5 minuter under hela veckan.

Denna kvinna stannade vi upp vid och lyssnade på en stund:)

Dessa "gubbar" såg jag på håll och tog en bild på dem, där de satt sig ned för en liten paus:)

När vi kom närmare ville de gärna vara med på bild:)

Alla gatumusikanter var inte ensamma, utan här ramlade vi på ett helt band....

Många stannade upp och lyssnade och de fanns även de som började dansa:)

Det började spritta i benen på kvinnan som stannat upp bredvid mig och Malin....

Många människor samlades kring gatumusikanterna och den spontana dansen:)

Olika "statyer" fanns också på Dublins gator. Denna tog sin väska och tog ett steg framåt när han fått en slant:)

En lite kändare musiker (och staty) hittade vi också när vi var ute och såg oss omkring. Shopping, jo lite blev det men vi samlade mer på intryck och upplevelser under veckan. De räcker längre och blir mindre tunga i resväskan på vägen hem:)

Ha en bra helg alla!

kram

Carina

Postat 2011-09-16 22:38 | Läst 11724 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Helg med mycket fotoinspiration:) (och lite whiskey)

Imorgon åker jag till Piteå! Det blir workshop och bildvisning med Anders Geidemark. En liten fototävling också, har precis valt vilken bild jag ska med:)

Söndag blir det vernissage och föreläsning på Nordanå med Lars Tunbjörk.

Lördagkväll - har blivit inbjuden till en whiskeyprovning med ett gäng tjejer. Ett riktigt nybörjarområde för mig, men det blir spännande. Den enda erfarenhet jag har av det är från min resa till Dublin i januari. Jag, Sanna och Annica var på Jameson på rundvandring och några frivilliga (snabba) fick vara med på whiskeyprovning:)

Inte den billigaste whiskeyn....

Och till sist ett foto på mig, som Annica tog med min kamera när vi var på väg tillbaka till Jacobs Inn efter ett trevligt besök på Jameson:) Rekommenderas ifall ni besöker Dublin!

Postat 2011-02-11 22:23 | Läst 7840 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Min irländska favoritfarbror:)

Spanade in honom direkt vi kom in på puben i Dublin. Kan det bli bättre, en irlänsk pub, lagom lite folk, irländsk musik och någon att spana in... Ja, jag är ju gift sedan snart 22 år, det var inte ett sånt spanande. Mer att jag så gärna ville fånga honom på bild:) Han satt kvar hela tiden vi var där, klappade i bordet till musiken och drack sin öl väldigt långsamt. Han höjde glaset, drack lääänge (så att jag trodde att han skulle ställa ned ett tomt glas), men det minskade kanske en centimeter... En trevlig kväll! Tyvärr var det sista kvällen i Dublin, så jag var klok och gjorde en ganska tidig kväll:) Men, jag fick i alla fall med honom hem på bild:)

Postat 2011-01-21 23:09 | Läst 10932 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera