Carinas fotoblogg

Kika gärna in i min blogg! Jag blir glad om du lämnar ett avtryck genom en kommentar:) /Carina:)

Fotostund med min yngsta dotter Ida:)

Några höstporträtt som jag tog tidigare i afton. Hösten håller på att försvinna för oss här i norr, i veckan kom den första snön....

Och lite bus på slutet....

Imorgon ska jag kika på resten av bilderna, hittar nog några fler skulle jag tro:)

 

Postat 2010-10-16 22:41 | Läst 5835 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Med glimten i ögat

Höstfoto - det var vad jag hade tänkt ägna mig åt denna helg. Men, det blev inget sådant. Men, när min brorsdotter Lovisa kom på middag idag, smet vi till ett annat rum en stund och tog några bilder. Inga seriösa och blixtbilder blev det, men vi hade en trevlig stund tillsammans:)

Ska vi boxas?

Jo, hon är både söt och lite galen....

Carina, får jag titta på bilderna?

Lovisas favoriter är bilderna där hon ser busig ut....

Dags att sova, nu börjar en ny arbetsvecka. På lördag blir det DIFO i Luleå!

Carina:)

Postat 2010-10-03 23:40 | Läst 4465 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

"Vacker utan spackel"

Igår skulle jag städa hemma, men hann ändå ut vid två tillfällen för att fotografera. Jag fotograferade min morfars gamla korg, foton finns i gårdagens blogg. När jag skulle börja med middagen kom min dotter Malin in i köket, för att hjälpa till. Jag såg direkt att det var läge att ta fram den snälla mamma-rösten och bad om att få ta lite foton:) "Men jag har inte sminkat mig än", svarade Malin. "Spelar ingen roll, precis så där vill jag fotografera dig"...

Härligt med fotograferingar som inte kräver så mycket förberedelse, utan vi gick bakom huset och fotograferade en stund. När jag var nöjd gick vi in och började med maten, tillsammans. (Men, när ingen såg hann jag lägga in bilderna i lightroom:). Här kommer ett smakprov....

Malin

Medan jag laddade upp fotona hittade jag min favorit, vilken är din?

/Carina

 

 

Postat 2010-09-26 15:52 | Läst 7093 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Valtider

Att välja är något vi gör hela tiden. Vad ska jag ha för kläder, vad ska jag göra idag, vilket tv-program, mat mm ska jag välja.  I veckan har jag valt ut bilder att skicka till Grand Prix/Kamera & Bild, men framför allt har jag röstat! Att rösta var faktiskt lättare än att välja foton. När det gäller valet är jag mer insatt i år än på många år, har sett fler debatter, läst mer osv. Mycket beror på webben, att jag kunnat göra det. Har aldrig varit den som lyckats pricka av nyheterna, vilket gör att man tidigare missar mycket. Minns min otroligt gulliga morfar, som dog för ganska många år sedan. Han missade aldrig en nyhetssändning och lusläste allt som stod i tidningen. Han var döv och blev slutligen också nästan blind, vilket tog hårt. Då var det svårt att hänga med i vad som hände i världen. Min mamma kommunicerade med honom genom att han fick känna på hennes händer och hon använde teckenspråk.

Mina föräldrar börjar också bli äldre, även om min mamma plockar bär och håller igång hela tiden. Nästa vecka blir hon 76 år, vilket är svårt att tro. Jo, rynkor har hon, men hon uppför sig inte som en "gammal tant". Jag undrar hur jag kommer att vara när jag blir 76 år? Jag kanske inte står i fotodiken, men fotograferar gör jag säkert om jag lever och har hälsan. På tal om att bli gammal, så är det en viktig valfråga. Jag vill inte se fler försämringar för våra gamla och sjuka!

Drömmer sig bort

Min mamma för något år sedan, när jag lurade ut henne på en fotografering. Hon har alltid tyckt att det varit så hemskt att hamna på bild, men efter en timme som modell så var det inga problem:)

Tuffa tjejer:)

Min äldsta dotter var ute och fotograferade Linn samtidigt och visst kunde de posera tillsammans:)

Coola brudar:)

/Carina

 

Postat 2010-09-16 21:16 | Läst 3406 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Mina mest visade bilder....

Jag vet, jag har lite för mycket foton här på fotosidan. Med ett tak på 800 bilder för guldmedlemmar är det dags för mig att börja städa:) Jag kommer inte att sluta fotografera och vill självklart lägga upp nya foton. Kikade lite på funktionerna här och valde lite olika "sök-funktioner", mina mest visade bilder, mina mest kommenterade osv... Vilken som visats mest kunde jag faktiskt gissa!

I publikhavet - Linkin Park 2

Linkin Park bilden som jag tog för några år sedan i Globen, där jag var tillsammans med min äldsta dotter Sanna. Vi satt på rullstolsplats med varsin systemkamera. Förmodligen fick man inte fotografera, men det var ingen som sa till oss. Pratade med en vakt, som såg lite medlidsamt på Sanna/oss och sa "Ja, härifrån får ni nog inga bra bilder". Ja, det blev inga närbilder, men här när sångaren tog sig ut i publiken såg jag direkt i sökaren att detta kunde bli något! Jag har bara formaterat den till svartvitt och ökat kontrasten. Efter en datorkrasch samma år har jag bara kvar denna högupplöst. Jag har två andra foton från samma konsert + denna i färg här på fotosidan.

Vilket foto kom då tvåa bland mest visade? Ja, kanske inget fotografiskt mästerverk. "Personen" stod väldigt stilla, så det var inga problem att få honom att fastna på bild:)

Jack Sparrow

Jack Sparrow - Johnny Depp.

Ja, det hade förstås varit roligt om jag verkligen hade fått fotografera honom i verkligheten, men jag rör mig inte riktigt i rätt kretsar för det:) Tog fotot vid mitt hittills enda besök på Madame Tussauds i Londen. Alla såg inte riktigt lika äkta ut, men här tycker jag att de lyckats bra:)

Jag får väl behålla dessa två och kika vidare på vilka som ska bort. Återkommer snart, då kanske jag har några nya foton:)

/Carina

 

Postat 2010-09-15 21:28 | Läst 5915 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 ... 13 14 15 Nästa