Kika gärna in i min blogg! Jag blir glad om du lämnar ett avtryck genom en kommentar:) /Carina:)

Marschen för tillgänglighet i Skellefteå

Igår marcherades det för Tillgänglighet på många ställen i Sverige och för första gången i Skellefteå. Jag missade tyvärr början. Fotoklubben har utställning (i en lokal med hiss:), men jag hann gå en sväng till torget och vara med en stund.

Tillgänglighet är något som legat mig varmt om hjärtat i många år och något jag arbetat för på många sätt. Jag har bl a skrivit insändare och debattartiklar, suttit i kommunala handikapprådet och varit engagerad i RBU (rörelsehindrade barn och ungdomar) i många år. Och ja, jag har sett att det har gått att få till förändringar, men det går alldeles för sakta. Dörröppnare och hissar, ja det finns mycket som kan göra det bättre. Men, det viktigaste tycker jag ändå är hur man blir bemött! Vi har semestrat i London och den service och bemötande vi fick där har vi aldrig fått när vi semestrat i Sverige... Det gäller inte bara i butiker, museer, teatrar mm utan även av den "vanliga" människan på gatan. Att inte behöva känna sig besvärlig och i vägen, det är mycket värt! Vi har fortfarande mycket att lära!

Wilma klistrade lappar med texten "Vi är inte välkomna här!" på butiker som inte är tillgängliga för rörelsehindrade.

Christina Nyberg önskade att fler politiker dykt upp, representanter från alla partier var inbjudna!

Håkan Lindh från Folkpartiet talade om hur viktigt det är med tillgänglighet för alla...

Mats lyssnade....

Mål - att vi inte ska behöva marschera om tillgänglighet i framtiden (dvs att det blir bättre) eller

Mål nr 2 - Att fler deltar nästa år:)

Önskar alla en trevlig nationaldag imorgon!

/Carina

Inlagt 2011-06-05 23:32 | Läst 4033 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
2011-06-06 11:50   Christina Nyberg
Oj vad du har jobbat! Bra bilder och kommentarer men usch vad nära bild på mig! Hemskt att se sig själv på nära håll!
Kan du dela med dig av dett till Marschen? (www.marschen.se)
Svar från Carina Hedlund 2011-06-06 18:03
Tack Christina! Får nog fotografera dig lite mera:) Jag har klistrat in en länk till min blogg på Marschen-sidan:)

/Carina