Här publicerar jag mina foton, utan tanke på vem som kan tänkas gilla dom eller inte. Allt möjligt som fastnar i "skottgluggen" kommer hamna här.

Ljus i mörkret

Vi var ute några stycken för att kolla norrskenet när en dimbank rullade in och förstörde det roliga. Men där vi stod vid sjön såg vi ändå ett ganska underligt ljusfenomen, från gatlampor och stjärnor. Denna bild, tagen med 15 sekunders exponering, kom till för att jag tyckte gatlampan långt borta i fjärran skulle passa bra för att lysa upp dimslöjorna. Jag fick rätt. Lampan ger intrycket av att en stor lastbil är på väg mot kameran, medan det i själva verket alltså bara är en liten gatlampa ca 200 meter bort.

Nån gång ska väl vädret tillåta fler norrsken? Hittills har vädret varit uruselt för norrskensobservationer denna höst. Men jag lever på hoppet.

Inlagt 2017-09-23 08:48 | Läst 5638 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Det blev en trevligt dramatisk ljusbild, som en 500W halogenlampa i mörkret.
Svar från snoreeler 2017-09-23 22:25
Ja, faktiskt. Nu vet jag inte vad det är för ljusstyrka på dessa lampor, men du har nog rätt där. Tack!