Allt mellan himmel och jord.

Analoga kameror

Jag har samlat på mig en del analoga kameror genom tiderna. Framför allt är det av märket Pentax och Olympus, helst svarta. Anledningen till att det blev dessa två märken beror på att jag tycker de är så snygga och inte allt för dyra att köpa. Med lite tur och enträget letande kan man hitta väldigt fina exemplar. Naturligtvis har det blivit en och annan Nikon också. Dessa är betydligt svårare att hitta fina exemplar av då de ofta har använts professionellt.

En Pentax SV från 1962 är min absoluta favorit. Finns det en snyggare kamera?

Pentax ES II från 1973-75

Några Pentax kameror i min samling

Inlagt 2019-03-18 16:00 | Läst 2351 ggr. | Permalink
Ser härligt fint ut, jag köpte min Spotmatic 1968 efter att ha plockat potatis i sex veckor, det var en underbart fin kamera, min var svart och jag var oerhört lycklig, fick med två rullar TriX av den
hygglige kamerasäljaren. Hälsn, LO
Jättejättesnygg! Vilket skick! Men jag måste ju hålla på min S1. Ett litet snäpp mer basic. Den fick jag 1961 och behållit sen dess. Min S1 är mer patinerad än din SV efter alla dessa år.

Det står väl en S1 längst th i bild?

Bra kvalité. Två service på 58 år och allt funkar perfekt.

Dessa Pentax är jättesnygga och trevliga att använda. Hade en Nikon F3 ett antal år, ville ha shiftlins, och var väldigt nöjd med den också. Nu har jag en K3II. Den har bra design men inte riktigt den där svelte looken som S1/SV.
En Spotmatic med en 50a inhandlad hos OJAs foto 1968, sedan tillkom en Super Takumar 105. Suveränt bra objektiv till en väldigt fin kamera.