Här skriver jag om mina fotoupplevelser.

#4 Grådag

Efter att ha suttit inne hela helgen, ja inte hos Polisen, men på konferens. Då behövdes det en ordentlig promenad trots det tråkiga vädret.

Tänkte att det blir väl ett bra test för att se om kameran och linsen klarar av lite regn. Även en utmaning för mig att hitta något att fotografera i gråvädret.

Mitt första stopp blev Guldporten vid Västra skogen i Solna.

Sedan gick jag runt i Pampas marina för att se om det fanns något intressant i båtväg men hittade inget som föll mig i smaken. Antagligen lite för tidigt för båtarna så det fick bli lite is istället.


Jag såg att något rörde sig bland träden och fick syn på denna lilla ekorre. Det tog en stund innan jag lyckades få hyfsad ordning på inställningarna för den var riktigt snabb med att hoppa omkring bland trädgrenarna.


Nästa stopp blev 4H-gården där det var full aktivitet bland djuren.


Fick för mig att jag skulle försöka få till något av ett gammalt träd som var delvis i vattnet. Men efter att ha traskat runt ett tag så fick jag nöja mig med denna bild.

Nu var jag ordentligt blöt trots regnkläderna så det fick bli dags att ta mig hemåt. Både kameran och linsen torkade snabbare än jag så det verkade fungera bra.

Ha en härlig kväll!
Mvh CJ

Inlagt 2019-03-18 19:19 | Läst 2492 ggr. | Permalink
Bra att dokumentera sin närmiljö också, blir inte så ofta för mig mest för att jag är för slö för att ta med kameran på mina promenader.
Den där guldporten har jag aldrig sett förut, kul.
En del fina djur hittade du också.
Svar från Christer.cj.johansson 2019-03-20 10:00
Tack så mycket Margareta!
Ja visst har man för sällan med sig kameran ut. Men jag ska försöka bli bättre på det :)

Guldporten är lite speciell, första gången jag såg den tänkte jag vad har hänt här. Men tydligen markerar den utsiktsplatsen. Det är ett konstverk av Björn Erling Evensen.

Ha en bra dag!
Mvh CJ