CJ:s Blogg

Här skriver jag om mina fotoupplevelser.

#4 Grådag

Efter att ha suttit inne hela helgen, ja inte hos Polisen, men på konferens. Då behövdes det en ordentlig promenad trots det tråkiga vädret.

Tänkte att det blir väl ett bra test för att se om kameran och linsen klarar av lite regn. Även en utmaning för mig att hitta något att fotografera i gråvädret.

Mitt första stopp blev Guldporten vid Västra skogen i Solna.

Sedan gick jag runt i Pampas marina för att se om det fanns något intressant i båtväg men hittade inget som föll mig i smaken. Antagligen lite för tidigt för båtarna så det fick bli lite is istället.


Jag såg att något rörde sig bland träden och fick syn på denna lilla ekorre. Det tog en stund innan jag lyckades få hyfsad ordning på inställningarna för den var riktigt snabb med att hoppa omkring bland trädgrenarna.


Nästa stopp blev 4H-gården där det var full aktivitet bland djuren.


Fick för mig att jag skulle försöka få till något av ett gammalt träd som var delvis i vattnet. Men efter att ha traskat runt ett tag så fick jag nöja mig med denna bild.

Nu var jag ordentligt blöt trots regnkläderna så det fick bli dags att ta mig hemåt. Både kameran och linsen torkade snabbare än jag så det verkade fungera bra.

Ha en härlig kväll!
Mvh CJ

Postat 2019-03-18 19:19 | Läst 2488 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

#3 Härlig dag på Ingarö

Det var dags att få rensa huvudet från vardagen så det blev en dagstur till Ingarö. Jag har varit här en gång tidigare, då i höstas, och spanat in möjliga lägen för att fånga Vintergatan på bild.

Tyckte att det verkade vara ett trevligt område så när SMHI talade om att även solen skulle visa sig så var det dags att utforska stället lite mer.

Min grundtanke var att hitta och fånga fina stenar i kombination med vatten och få en skön tur i naturen.

Det blev en lång och skön dag i naturen solen sken och värmde trots bara + 3 grader och rätt stark vind.

Jag var ordentligt klädd och med mycket kaffe och fika i ryggan så klarar man av mycket.

 Eftersom det antagligen finns någon gräns för hur många stenbilder man kan visa så tänkte jag skapa lite andra effekter i den starka solen.

Så det blev på med 10 stops ND-filter för att skapa något intressant av vattnet som kom in över stenarna.

 

 Det blev även ett mot solen som jag tyckte gjorde sig bättre i svart/vitt.

 

Eftersom dagen bjudit på så fint väder så hoppades jag på att fånga en fin solnedgång. Hade spanat ut en plats i området som jag tyckte skulle passa bra.

Det blev lite väl bråttom till slut för att komma fram till den platsen då ett mindre berg spärrade min tänkta framfart genom skogen. Jag gjorde ett seriöst försök att ta mig över berget, men beslutade att säkerheten först så jag vände om och tog mig runt berget via en hel del omvägar.

Jag lyckades ändå ta mig till den tänkta platsen i tid för solnedgången. Tyvärr hade även molnen börjat samla ihop sig ordentligt så det blev inte den där fina härliga solnedgången med några få fina moln som ger det lilla extra.

Efter att ha tagit ett antal bilder som jag inte kände mig helt nöjd med så satte jag på 10 stops ND-filter för att se om det kunde skapa någon intressant effekt.

Tills nästa gång ha det bra!

Mvh CJ

Postat 2019-03-10 10:11 | Läst 2921 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

#2 Fånga Häger

Det blev ett blogginlägg till!

Jag är en person som måste ta det sakta och i min egna takt för att undvika stress och andra saker som påverkar mig negativt. Därför blir det slow-blogg eller vad man ska kalla det jag gör. Försöker samtidigt att lära mig bloggverktyget så att saker blir som man vill.

För några veckor sedan var vi några från fotoklubben som var ute och skulle fånga Hägrar på bild.  Vi träffades vid Råstasjön som ligger mellan Solna och Sundbyberg och tog oss sedan till området vid sjön där vattnet ligger öppet för att förhoppningsvis få några fina bilder.

Förutom Hägrar så lyckades jag få med en Gråtrut 2K och en Fodora på bild.

Detta var mitt första försök att fånga rörlig fågel på bild, ja om man inte räknar med de som kommer med ibland när man tar en bild på något annat.

Därför är det nog bra att börja med bild på en som sitter still och vaktar matstationen.

Trots att det var gynnsamma förhållanden, många Hägrar och någorlunda samlade, så var det riktigt svårt att fånga dem på bild i rörelse.

Det är en del som ska stämma för att det ska bli någorlunda bra både med inställningar, fokus och att hinna följa med dem samt att helst hela fågeln ska vara i bild.

Så all min respekt till alla duktiga fågelfotografer.

På utflykt.

En som hittat käk.

Dags för en paus. Fick en känsla av att denna lite liknande den där fågeln som är på Kalle Anka filmen på julafton som bråkar när det är fotodags.

 Dags för landning.

En som kollar in vad jag håller på med.

Letar efter en bra landningsplats.

Gråtruten ja tyvärr inte bästa kvalité på bilden.

Jag har visat bilden för många men ingen som kunde lista ut vad det var för någon fågel.

Jag bestämde mig för att lägga ut den på Fotosidans forum och bara en kort stund senare stod det klart att det var en Gråtrut 2K.
https://www.fotosidan.se/forum/showthread.php?t=173160
2K betyder tydligen att den är inne på sitt andra kalenderår.

Fåglar är inte min starka sida så skönt när det finns så snabb och bra hjälp att få här på Fotosidan.

Fodora, ja det är ju en matbeställningstjänst. Den här killen än nog lite fundersam när han tittar på sin GPS och inser att han är ute på en sjö. Alternativt så är det pimplarna ute på sjön som inte haft någon fiskelycka och beställt mat istället.

Jag väntade inte in för att se hur det slutade med matleveransen. Men man får väl ändå säga att de gör vad de kan för att leverera.

 

Tills nästa gång, ha det bra!

Mvh CJ

Postat 2019-03-02 11:08 | Läst 2396 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera