Keep on shooting!

Kusten är inte bara hav

Igår fick jag mig då äntligen ett ryck att ge mig ut på en tur till kusten för att plåta i frisk vind och fint ljus, jag har inte gjort ett enda försök att fotografera natur på hela semestern. Såklart är kameran alltid med men det har mest blivit bad och båtturer samt en del allsvenska matcher. Heja GAIS!

Jag ringde min gode vän Frode Wendelbo som glatt hängde med ut till Rörö.
Först färja till Hönö, bilfärd över Öckerö till Hälsö, vidare med ny färja till Rörö som dessutom "mellanlandar" på Hyppeln. Jag har varit där tidigare i vintras men inte under dessa gynnsamma förhållanden. Växlande molnighet, frisk vind och Ljungen i full blomning.

Efter en halvtimmes rask marsch över klippor så stod vi där, mitt i den blommande ljungen med tusen och tusen och åter tusen runda av inlandsisen formade stenar omkring oss.

Först en kopp kaffe, sedan blev det dags för foto.

Min vana trogen att alltid rikta kameran mot havet frångick jag direkt då den fantastiska blommande ljungen uppenbarade sig.

När mörkret föll blev det min vana trogen mest bilder med vatten i rörelse.

Båda dessa bilder och två till i full storlek kan du beskåda i mitt vanliga kryp in.

 

När väl Rörö badade i mörker hade Frode och jag kommit ifrån varandra och det öronbedövande bruset från havet gör att man inte har en chans att ropa till varann, helt lönlöst. Dessutom hade Frodes telefon hängt sig så vi fick inte tag på varandra förrän 22:05 färjan redan gått. Efter en 30 minuters marsch tillbaka, denna gång i mörke, tvingades vi inse att nästa färja inte gick förrän 23:15. Hemma i bostaden var jag först vid halv ett. Utpumpad med nöjd.

Keep on shooting - Claes

Postat 2009-08-12 23:13 | Läst 1255 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera