Kylan som inte vill ta slut

Dags för ett litet blogginlägg igen. Hemma på västkusten efter 4 dagar i Norrland och sportlovsvecka här hemma. Smet lite tidigare från jobbet idag och tog hunden med mig ut till Amundön. Med kraftig fotoabstinens fick jag 2 timmar i den isande kvällningen. Detta tillsammans med mina två kompisar Flingan och Canon 5D MKII. Nåväl en östlig isande vind från Sibirien gjorde att de 4 minusgraderna kändes rejält och i sanningens namn så börjar jag bli lite less på vintern. Nåväl, ett par rutor att dela med mig till omvärlden av. Vill gärna ha din uppfattning och bilderna! Något som tilltalar eller något man kan kasta tillbaka i sjön?

Klicka på bilden så kommer du till min blogg! / Claes

Inlagt 2011-02-16 12:49 | Läst 1266 ggr. | Permalink
Bilden tilltalar, men vintern kan du kasta tillbaka i sjön.... ;-)

/Oscar
Svar från Claes Hillén 2011-02-16 13:36
Börjar bli lätt less nu... Fast våren får vänta tills efter vecka 11 då jag ska norrut och åka skidor:-)

/ C
Är det inte så att vi nu har den vinter som passar med vår placering på världskartan. Ett normalt klimat existerar förmodligen inte. Vi åkte till Grönland och bosatte oss och döpte ön när det var ovanligt varmt. Man håll marknader på Themsens is på 1500 talet när det var ovanligt kallt. En av våra kungar marscherade över isen i stora Bält med armén när det var kallt och säkrade att Skåne blev svenskt.
De senaste 30 åren har vi haft milda vintrar i södra Sverige. Nu är vi tillbaka till krigsvintrarnas kyla som de gamle pratar om.
Jag har vant mig vid att kunna köra MC i både December, Januari och Februari. Min gräns går vid minst +5 och torra vägar. Detta hände ofta under tidigare år.
Under det senaste året och förmodligen också i år har det inte hänt en enda gång.
Så jag kan bara stämma in i klagokören. Släpp fångarna loss det är vår och häv denna förlamande kyla som bara gör elbolagen glada.
Svar från Claes Hillén 2011-02-16 20:49
Förlösande rolig kommentar. Visst, denna vinter är bättre än de då det regnar i tre månader vilket inte ovanligt i Göteborg. Ha det gott / Claes
Hehe, du är en sådan där smitare som har din riktiga blogg på annat ställe :-) Fast jag har närmast som princip att bara kommentera här. Så jag säger bara att åtminstone några av bilderna är riktigt bra. Men för mig blir det lite kollision mellan det svartvita och färgbilderna.
Svar från Claes Hillén 2011-02-16 20:51
Just för att här endast finns fotografer och de är i minoritet har jag flyttat ut. Länkar titt som tätt och delar även på Facebook så folk hittar in... / Tack för omdömet, Claes