Lagom luddiga tankar om fotografi och bilder av omvärlden med Färingsö som utgångspunkt

Nej sommaren är INTE slut än

Jag vägrar tro att sommaren är slut ännu. Men tecknen hopar sig. Dimmiga morgnar, röda rönnbär, festivaler på löpande band i stan och dessutom praktfullt blommande ljung.

Varje säsong har tack och lov sin tjusning. Jag gillar sommarljuset och skyr den mörka och kalla årstiden som pesten. Men mörka kvällar lockar till mörkerfoto med stativ och långa slutartider och är något jag ändå ser fram emot senare i höst.

Gårdagens lilla tur vid stenbrottet direkt efter kvällens rejäla skur resulterade i en nästan självlysande ljungtuva. HDR över tre exponeringar för att få med himlen också.

Inlagt 2012-08-24 20:32 | Läst 2206 ggr. | Permalink
Härligt att se en fotograf utnyttja HDR på i mitt tycke rätt sätt - att förstärka upplevelsen av vad man ser vid fotograferingstillfället till en högklassig bild. Fin bild med hantverk på topp - grattis!
LO
Svar från Thomas Johansson 2012-08-24 21:15
Hej Lars Olov. Roligt att du gillar bilden! Ja, jag försöker använda HDR så försiktigt som möjligt. Jag har varit tvungen att tona ner vissa färgkomponenter och skärpt bilden i PS efter HDR-processen. Mvh Thomas
Gratulerar till en fin bild. Jag använder också HDR på ditt sätt.
När man fått till det rätt skall det inte synas att det är en HDR.
Din bild är ett bra exempel.
Min tanke= Härlig fototider tar aldrig slut =) vi har fyra årstider och de flesta länder har inte som vi har.. Så tack vet jag fyra årstider =) super läcker bild!
Svar från Thomas Johansson 2012-08-26 08:27
Helt riktigt. Det är bara när fingrarna fryser fast på stativet som det blir lite jobbigt... Mvh Thomas
En alldeles underbar bild med lagom HDR!
Svar från Thomas Johansson 2012-08-26 08:28
Tack Heléne :) Jag blir jätteglad när du säger så. Mvh Thomas