En konstig dokumentärfotograf

En Selfie tillägnad Peter Hennig som ondgjorde sig över mina självporträtt, varsågod! Var är dina bilder? LO

Förstora!

Inlagt 2019-11-08 22:46 | Läst 369 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Ja, från alla ropen skalla:
Peters bilder åt alla!
😂
Anders F. Eriksson   2019-11-13 21:39
Det vore förvisso intressant att få se Peters bilder, och de får vi kanske göra så småningom. Jag förstår dock inte varför man själv måste visa egna bilder för att kunna tycka något om andras bilder.
Snyggt jobbat LO!
mvh/per-erik
Jag har svarat dig på just den frågan i en tidigare blogg - men vad gör man väl inte för en bra rubrik? Jag skrev som följer:

”...och jo - dina selfies är inte dåliga alls. Även jag tycker att dom är bra - men det var inte det som var frågan. Frågan för mig är om du inte är lite egotrippad som visar så mycket selfies? Liknande frågeställning har andra ställt i ditt kommentarfält här på FS tidigare, som du vet.
Mina bilder finns i första hand numera i mitt arkiv, ca 50 000 svartvita negativ och ca 30 000 färgdia. Sedan finns ett yrkesarkiv från de tio åren (1970-talet) då jag som yrkesfotograf drev en medelstor fotoateljé.
En del bilder visas i olika sammanhang - dock hittills inte på FS. Att jag inte visar bilder för lelle Junior betyder inte att dom inte finns.

Du skall veta att det är väldigt lätt att ta en maliciös ton mot dig, eftersom du så gärna själv går till okvädningsord och personangrepp - som man bäddar får man ligga.”
Fint självporträtt.
Ha de gott
😁
Ett kanonsnyggt självporträtt enligt mig! Diskussionen mellan er två lämnar jag därhän.
Hälsningar, Bjarne
Hej LO - mycket trevligt självporträtt.
Du är definitivt den bästa här på FS til att ta självporträtt. Och jag kategoriserar dem inte som selfies - inte alls. Hur ofta du / jag / eller andra publicerar dem här måste vara upp till var och en. Jag förstår dock inte att du orker att diskutera med Peter - men det är bara min åsikt.
Ha det bra.
//Erik//
Tar man så bra självporträtt är det klart att de ska visas, jag tänkte verkligen bemöta Peters "argumentation" men plötsligt känns det djupt tragiskt så jag avstår. Mvh Glenn
syntax   2019-11-09 17:31
Vilken argumentation var det då du tänkte på? Att jag tycker att Lars Olofs selfies är bra, eller att jag svarade på hans fråga? Kanske var det att jag (med flera här på FS) tycker att han är lite egotrippad - men det är ju ingen argumentation, utan en åsiktsyttring. Kanske var det att jag påpekar att han ofta går till okvädningsord och personangrepp? Det å sin sida är ett konstaterande av fakta och ingen argumentation.
Men , men... det går ju även bra med halvkvävda visor... :-)
Hej jag tog bort inlägget från Bengt Björkbom, eftersom han alltid tar bort mina....LO
syntax   2019-11-09 21:20
Kan tro det - eftersom det stödde min sak och kritiserade dig. Men du kan ju även ta bort detta när du nu har suddgummit framme.
Jag kanske skall berätta vad Bengt Björkbom skrev, för dom som inte hann läsa det innan LO tog bort det.
Så här var det:

Bengt påpekade att LO var väl så burdus i sina kommentarer själv, och att han därför hade blivit avstängd från Bengts blogg – men att han ändå inte kunde låta bli att försöka kommentera där.
Bengt menade vidare att det var mer än lovligt barnsligt att adressera en blogg till någon som tidigare skrivit i kommentarsfältet. Slutligen undrade Bengt Björkbom hur dom som satt på läktaren i denna sak egentligen tänkte?

Det här, fastän det inte var det minsta aggressivt, blev för mycket för LO – och han tog fram suddgummit.
light   2019-11-10 10:27
Jag är en av de som sitter på läktaren. Fast bara när det gäller just det här blogginlägget av LO, (er förra dispyt hade jag missat.)

Men i det här inlägget tycker jag LO:s fråga är berättigad, dvs "Var är dina bilder?"

Du vet att jag rent allmänt gillar att läsa dina kommentarer här på FS, (med vissa undantag förstås). Du har stort kunnande. Men det blir en konstig situation när du som har lång erfarenhet av fotograferande, och till och med yrkesmässigt haft en fotoatelje, och har tiotusentals bilder hemma, ändå inte publicerar bilder här på FS:s blogg, utan BARA kommenterar andras bilder. Oftast gör du det positivt och konstruktivt, men ändå, BARA kommenterar.

Kan du inte överväga att vara med här i bloggemenskapen på ett fullödigt sätt? Inte bara halvt, utan helt?

Jag är övertygad om att du skulle ha mycket att bidra med om du öppnade en egen fotoblogg här. Jag och många med mig håller tummarna för det!
syntax   2019-11-10 11:25
Tack Ragnar, vänliga och positiva ord - kristligt så att säga... :-D

Saken har flera sidor. Några som vill få mig att visa bilder representerar den simpla sidan - jag har nämligen kommenterat deras bloggar negativt, och då retar det dem att dom inte kan svara med samma mynt eftersom jag inte visar bilder på FS. Andra, som du, vill seriöst titta på bilder.
Jag håller sedan länge på med att skanna in stora delar av det enorma materialet. Enda sättet att få en verklig uppfattning om innehållet är dessvärre att skanna kronologiskt. Det tar tid - jag är inne på andra året. Sedan när jag har bättre koll skall jag överväga om jag vill öppna en blogg på FS för att visa lite glimtar från förra århundradet.
Att kritisera en annan medlem i rubriken på en blogg, och sedan ta bort kommentarer man inte gillar känns som dagisnivå för mig. Dina kommentarer till en del bloggar är rätt trista när du tycker att andra inte deltar tillräckligt, och när någon väl deltar och kommenterar dina bilder sparkar du bakut.

Den som ger sig in i leken får leken tåla ...