Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: jondavid
Ålder: 73 år
Bor: Stockholm, Stockholms län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1965
Medlem sedan: 2009-12-27
Senast inloggad: 2024-06-13 15:42

Jag gick en gång i världen på Christer Strömholms fotoskola i Stockholm.Det var väldigt analogt på den tiden. Leica, Nikon F, Tri-X, D-76 och Agfa Brovira-papper. Enkla material där tekniken sällan störde magin i bilden. Men jag blev aldrig fotograf. Livet kom emellan och yrkeslivet tog andra vägar. Sveriges Radio, LO, Rädda Barnen och regeringskansliet har varit några av mina arbetsgivare. Fotograferandet har funnits med, men bara ibland.
Det har blivit en del uppehåll under åren...
Idag, långt efter Fotoskolan, har jag börjat gräva i gamla negativ, scannat och gjort "mörkrum" i datorn; Lightroom, Photoshop, Silver EX osv. Allt detta känns som en nytändning.
Jag fotograferar idag med en Nikon Zf fullformats-kamera och några fasta objektiv, 26, 40, 50 och 85 mm. En Fujifilm X100V finns också i kameraväskan.
Har haft flera utställningar och gjort böcker, bl à om flyktingar i en Norrlandskommun.
Mina bilder, funderingar och åsikter finns i min blog här på Fotosidan. Bloggandet sker inte alltid med regelbundenhet.

Medlem i grupperna 
Axplock
Vanligt
70 bilder
 
 
ANNONS