En konstig dokumentärfotograf

Stanwell o Peterson - Two Buddies

Förstora!

Inlagt 2021-02-27 13:33 | Läst 255 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det är alltså inte några pipor 😉?
Ha det//GöranR
Svar från Dubbelolle 2021-03-01 20:08
Jo det också! Tack o må fint, LO
Hej LO.
Jag känner igen det här fotot - super.
Stanwell - det danska pibe-rmärket, där huvudkontoret ligger här strax utanför Roskilde.

Jag rökte pibe under en mycket kort period när jag var 19 år och bodde i ett rum i Roskilde, där jag inte kände en enda person. Det förknippades med mysighet och avkoppling - inte minst påverkad av bioreklamerna. Sedan satt jag där i rummet och rökte en piptobak och lyssnade på radio. Vi skriver 1962-63 och det var inget om att det var farligt som jag minns det. Jag köpte ett par pipor där man kunde skruva av pibe huvudet och sätta i ett "nikotinfilter". Det var bara för att samla in "pipsåsen" och hade inget att göra med hälsan :-)

Hav det godt og få nu ikke røgen galt i halsen :-)
//Erik//
Svar från Dubbelolle 2021-03-01 20:11
Hej o tak, röka pipa kan vara riktigt mysigt, så länge man inte röker för mycket och håller sina pipor i form. Man kan välja ut sin favoritpipa o välja en tobak man är sugen på, stor skillnad mot cigarettrökningens nervösa kedjerökande. Må bedst, LO
Inbjudande vackert!
/ Bengt H.
Svar från Dubbelolle 2021-03-01 20:12
Man tackar, ha det mys, LO
Jag är mera intresserad av hantverket: vet du vad det är för virke? Var hittas hantverkarna.
- hawk

PS Jag har aldrig rökt en enda cigarett i mitt liv. Orsaken var endast den att mina kompisar visste, just det de trodde att de visste, när jag skulle börja röka (under fester, etc.) då när vi var i tonåren. Jag tänkte, jävlar, jag skall visa dem. Som jag gjorde. Långt senare tänkte jag att när jag fyller 50, då skall jag prova. Inte cigaretter som jag tyckte var strunt, utan en riktig pipa, från ett fint hantverk. Men av någon anledning blev det ogjort. Hinner ännu, kanske vid 100?
Wolfgang 2021-02-27 17:50
Håkan, rökpipor som dessa på bilden är snidade av rotved från trädljung som kallas på engelska "briar" och på franska "bruyère". Roten är motståndskraftig mot eld, vilket lett till dess användning till finare pipsorter. Man betalar för ådringen och en vertikal ådring heter "straight" och dessa pipor är dyrast. Om ådringen inte är vacker, så blästrar man och dessa pipor är då svarta. Mvh Wolfgang
Sven Blomquist 2021-02-27 20:29
Bäst Briarrot kommer från stenig terräng på Korsika.
Wolfgang 2021-02-27 22:42
Det stämmer bra, Sven!
Svar från Dubbelolle 2021-03-01 20:16
Tack, som sagt görs dom nästan uteslutande av Briarrot, oftast från Korsika. Det är nog lite sent för dig att börja tror jag, ha det mys, LO
Där ligger de och kramar om varandra så vackert! En mycket snygg bild med bra komposition.
Ha det bra!
Bjarne
Svar från Dubbelolle 2021-03-01 20:17
Tack o bock, uppskattas! LO
Jag har önskat få fotografera män som rökar pipa (det är mest män eller)
var finns dessa nu för tiden?
Ypperligt ljus och toning.
///Gun-Inger motivet med det glömde jag.