En konstig dokumentärfotograf

Vinkar adjö till bloggen ett tag, här är för många som förväntar sig kommentar, men själv inte bryr sig om andras bilder

Envägskommunikation brukar jag kalla det, trist men sant......

Inlagt 2017-02-11 00:35 | Läst 1561 ggr. | Permalink

"Ibland behöver vi kreativa pauser. Jag har ibland kommenterat mitt eget bloggande, som i sig är helt själviskt i sin simpla enkelhet. Jag vill ha en direkt orsak till att öva hantverket, och då tycker jag att detta med att försöka ta några bilder per dag är en lämplig motivation. Det ger mig faktiskt en liten guldkant på dagen att försöka hitta en bild, trots att det ibland inte finns tid för "riktig" fotografering, som också gör att många bilder är rätt mediokra, men som ändå fyllde sin uppgift för mig. Att publicera en bild per dag, som är purfärsk. Samtidigt får jag ihop en illustrerad årsdagbok. Jag är tacksam för de relativt få kommentarer som jag får, men det är inte något som jag är beroende av. Jag spenderar rätt lite tid på Fotosidan per dag (pga att jag spenderar alltför mycket tid på datorn för jobbets skull) och är därför ingen flitig "kommenterare" av andras bilder. Men några per dag försöker jag kolla in. Kom tillbaka när du har lust. Jag har gillat dina annorlunda och "experimentiella" bilder. - hawk"


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Så att du och skuggan tar farväl för ett tag, jag förstår dig. Men en enkel men spännande avskedsbild blev det.
🙂
Svar från Dubbelolle 2017-02-11 18:53
Tack Hans-Åke, jag är lite gnällig ibland, kommer igen så småningom! Lev väl, LO
Skönt med en paus ibland särskilt när man irriterar sig på andra här! Tror själv att jag ska göra likadant ett tag nu. Allt gott så länge!
Svar från Dubbelolle 2017-02-11 18:54
Tack Danne, snart kommer våren med nya lustar! Må fint, LO
Trist att du känner så, jag läser och kommenterar så många bloggar som möjligt, naturligtvis får man favoriter vilka man följer extra noga och kommenterar mer frekvent. Dina bilder och blogginlägg är nog inspiration för många, även om de inte skriver kommentarer.
Jag håller med om att en fotoblogg i första hand bör handla om fotografierna och mindre om tekniken, därför följer jag i första hand bloggar med intressanta bilder.
Jag har noterat att antal kommentarer har minskat med åren, men det är
Svar från Dubbelolle 2017-02-11 18:57
Tack, jag är nog lite gnällig, men här är ett gäng som ständigt lägger in bilder och förväntar sig kommentarer, men själv aldrig säger ett knyst, det retar mig lite, ingen fara, snart är våren här o då piggnar jag till igen, må gott, LO
Turbo56 2017-02-12 09:23
Det låter hoppfullt för oss som följer din blogg.
Jag ser att det försvann en del text i mitt förra svar, det jag tänkte skriva var att det är kanske ett uttryck för tiden, allt går fort, många jagar "likes" och skulle antagligen ge likes, men orkar inte skriva.
Bloggar du endast för att få kommentarer?
Svar från Dubbelolle 2017-02-11 18:58
Inte bara, men det är kul både att ge o få respons, ha det fint, >LO
Som allting annat i livet, så går det upp och ner, så också med bloggande och med kommentarer. Hoppas allt du kommer tillbaks framöver. Snygg bild blev det, nästan som en bedjande hand, en önskan...Passar fint till din önskan... Ha det gott!
Svar från Dubbelolle 2017-02-11 19:00
Så rätt Mikael, jag kommer igen med solen! Ha det gott, LO
Som jag har skrivit tidigare jag känner inte mig hemma här som jag gjorde
Innan jag blev sjuk april 2016 ....jag borde kanske helt sluta vara här för jag
ser bilder som jag lärt mig genom konstnärer när det gäller enstaka bilder
i form och färg även svartvita självklart...alla gillar inte detta...
Skillnad om det är dokumentära från resor bl.a. med givande text
Var från början dokumentärfotograf...sedan har vi naturbilder som har
så många olika syften...
Jag förstår vad du tänker.
Ha det gott
Gun-Inger
Svar från Dubbelolle 2017-02-18 10:59
Hej o tack Gun-Inger, man blir lite trött ibland o tappar sugen, då får man pausa lite o invänta lusten! Ha en fin helg, LO
På återseende!
Svar från Dubbelolle 2017-02-18 11:00
Tack ska du ha Ernst Göran! Må gott, LO
Tråkigt att du lämnar oss, men jag hoppas du snart är tillbaka! Dina bilder hör till dem jag uppskattar mest. De sticker ut i mängden.

Jag förstår hur du tänker. Själv tycker jag det är bra med givande och tagande, även om jag inte kräver kommentarer tillbaka i alla lägen, men visst är det kul att få återkoppling på sina bilder. Ibland märker jag att jag kommenterat en del personers inlägg men inte fått något alls tillbaka vid något tillfälle. Då blir jag mer restriktiv med att kommentera de bloggarna. Kanske dumt av mig - ser jag bilder och bloggar jag gillar borde jag kanske kommentera utan att tänka på eventuellt återgäldande.

Bilden är läcker som vanligt, skarpt och suddigt och budskap som passar till texten.

Ha det gott!
Bjarne
Svar från Dubbelolle 2017-02-18 11:02
Stort tack för uppmuntrande kommentar, jag är snart tillbaka, blir bara lite gnällig ibland, kanske inte helt utan anledning, men man får ta nya tag! Ha det gott, LO
Bara att hoppas att du snart är tillbaka. Självklart tycker jag att,om man ser bra bilder som dina med ovanligt hög kvalitet, att man kan kosta på sig att berätta att man tycker det. För mig är det spännande och lärorikt varje gång jag kollar din blogg. Ha det fint LO. Ser fram mot nya bilder.
/ Bengt
Svar från Dubbelolle 2017-02-18 11:03
Tack för vänlig o uppmuntrande kommentar! Kommer säkert igen om ett tag, må bäst! LO
Ibland behöver vi kreativa pauser.

Jag har ibland kommenterat mitt eget bloggande, som i sig är helt själviskt i sin simpla enkelhet.
Jag vill ha en direkt orsak till att öva hantverket, och då tycker jag att detta med att försöka ta några bilder per dag är en lämplig motivation.

Det ger mig faktiskt en liten guldkant på dagen att försöka hitta en bild, trots att det ibland inte finns tid för "riktig" fotografering, som också gör att många bilder är rätt mediokra, men som ändå fyllde sin uppgift för mig. Att publicera en bild per dag, som är purfärsk.

Samtidigt får jag ihop en illustrerad årsdagbok.

Jag är tacksam för de relativt få kommentarer som jag får, men det är inte något som jag är beroende av.

Jag spenderar rätt lite tid på Fotosidan per dag (pga att jag spenderar alltför mycket tid på datorn för jobbets skull) och är därför ingen flitig "kommenterare" av andras bilder. Men några per dag försöker jag kolla in.
Kom tillbaka när du har lust. Jag har gillat dina annorlunda och "experimentiella" bilder.
- hawk
Svar från Dubbelolle 2017-02-18 11:09
Tack för trevlig kommentar, du nämnde att ta någon bild varje dag, kanske får börja med det igen, som jag gjorde får några år sen, "en bild om dan projektet", det var ju rätt många som höll på ett tag med det, det var riktigt kul, ibland kan den pressen ge riktigt kreativa bilder, åtminstone tyckte jag det då. Ses igen, o må så gott! LO