Nattligt drama

Kollade ut genom köksfönstret och såg att det var ett fint moln längre bort som speglade kvällsljusets färger, packade ihop kameraprylarna för att ta en lugnare bild på detta vid Nääs, körde någon kilometer och såg att det var ett jäkla stort åskväder vid samma moln. Svängde om och körde istället mot det till Stora Delsjön.
Har ju varit där förr och hade ett ställe på vänster sida som jag tänkte skulle blir bra (samt att man står lite mer "skyddat").
Den första bilden är tagen därifrån och fick en bild fin bild när trädgrenar möter blixtgrenar:

Efter ett tag tänkte jag att det skulle bli snyggt med badbryggan i förgrunden, en lite annorlunda kontrast mot när folk är där och badar på varma dagar, konstig nog var det ingen som badade där denna kväll. ;-)

Däremot gick sedan två tappra personer ut på bryggan med sina hundar (som var totalt orädda för vädret), ett par blixttillfällen till kom och fick följande bilder:

Är glad över att jag tidigare denna sommar läste en del tips om att fotografera blixtar, den information som jag då läste som gav bäst och mest värdefull information till denna gång var att man ska fotografera med litet bländartal, tydligt så blir blixtarna mer synliga och kraftfullare med ett mindre bländartal. Jag använde runt f/5,6-8 under denna fotografering. Eftersom blixtarna också byggdes upp som ett dominospel så var det bara att trycka ner fjärrutlösarknappen när man såg den första blixten och sedan fick man förhoppningsvis mer resten av skådespelet.
Hade en slutartid på ca 1sek när det var ljusare och övergick till BULB senare när det var klart mörkare (fick då en slutartid på runt 2-7sek beroende på tillfället). ISO låg på runt 100-400 beroende på hur ljust det var.

Inlagt 2014-08-25 20:28 | Läst 1383 ggr. | Permalink
Fantastiskt vackert kort o gott!
Svar från DynamicPhoto 2014-08-26 18:49
Tack Tommy. :-)
Tjusigt! Och väl planerat fotoställe.
Svar från DynamicPhoto 2014-08-26 18:50
Tack! :-)
Jo, det brukar löna sig att ha några bra ställen i bakhuvudet när man ska ut i dramatiska väder.
Naturkrafter som är fantastiska att se, men som man önskar slippa uppleva. Fina bilder.
Svar från DynamicPhoto 2014-08-26 18:51
Tack, oftast är ju fotografer glada i extrema väder, men räddningstjänsten och de som blir drabbade av det är ju inte lika glada i det.
Mycket vackra bilder på ovädret!
Svar från DynamicPhoto 2014-08-26 18:52
Tack Dan.
Det var ett finns skådespel att kolla på. :-)
Synnerligen effektfulla bilder! Det är såna man själv vill kunna ta nån gång..
Mvh!
Svar från DynamicPhoto 2014-08-26 18:54
Tackar! :-)
Kul att du gillade dem, tror allt att du själv snart kommer att ta fina blixtbilder, det verkar vara mycket sådant nu denna årstid.
Grymt läckra bilder Andreas! Var vågat att gå ut i ovädret, men satan vilka lyckade bilder det blev. Bara att gratulera!
Ha det bra så hörs vi!
Svar från DynamicPhoto 2014-08-26 18:56
Tack Mikael! :-)
Det kändes hyffsat ok att stå där jag stod, blixtarna höll sig en bit bort (vilket i sig inte brukar betyda att det är säkert), men de höll sig också mellan molnen och inte molnen och marken. Jag gick när det började närma sig fotoplatsen. ;-)

Hade gott och höres