DynamicPhoto

Nattligt drama

Kollade ut genom köksfönstret och såg att det var ett fint moln längre bort som speglade kvällsljusets färger, packade ihop kameraprylarna för att ta en lugnare bild på detta vid Nääs, körde någon kilometer och såg att det var ett jäkla stort åskväder vid samma moln. Svängde om och körde istället mot det till Stora Delsjön.
Har ju varit där förr och hade ett ställe på vänster sida som jag tänkte skulle blir bra (samt att man står lite mer "skyddat").
Den första bilden är tagen därifrån och fick en bild fin bild när trädgrenar möter blixtgrenar:

Efter ett tag tänkte jag att det skulle bli snyggt med badbryggan i förgrunden, en lite annorlunda kontrast mot när folk är där och badar på varma dagar, konstig nog var det ingen som badade där denna kväll. ;-)

Däremot gick sedan två tappra personer ut på bryggan med sina hundar (som var totalt orädda för vädret), ett par blixttillfällen till kom och fick följande bilder:

Är glad över att jag tidigare denna sommar läste en del tips om att fotografera blixtar, den information som jag då läste som gav bäst och mest värdefull information till denna gång var att man ska fotografera med litet bländartal, tydligt så blir blixtarna mer synliga och kraftfullare med ett mindre bländartal. Jag använde runt f/5,6-8 under denna fotografering. Eftersom blixtarna också byggdes upp som ett dominospel så var det bara att trycka ner fjärrutlösarknappen när man såg den första blixten och sedan fick man förhoppningsvis mer resten av skådespelet.
Hade en slutartid på ca 1sek när det var ljusare och övergick till BULB senare när det var klart mörkare (fick då en slutartid på runt 2-7sek beroende på tillfället). ISO låg på runt 100-400 beroende på hur ljust det var.

Postat 2014-08-25 20:28 | Läst 1243 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Surrealistiska semesterbilder

Sådär, nu har jag kommit igång med IR fotograferandet igen denna sommar, hade en liten svacka förra året p.g.a. kamera/optikbyten som satte käppar i mitt IR-hjul.

Tänkte visa några av mina semesterbilder som blev lite mer udda.

Men börjar med en "helt vanligt" naturbild från Lysekil.

Sedan några IR bilder från Uddevalla (är glad att duvor är bra på att sitta still).

Sedan två IR bilder från Haverö Strömmar utanför Ånge:

Och sista bilden är på en medeltida stenkyrka i Njurunda:

Postat 2014-08-01 20:55 | Läst 1554 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera