En flugfiskares iakttagelser

Att iaktta är att förstå

Urban Exploration


Geocaching, ett sätt att upptäcka nya fototillfällen.  Några fotointresserade vänner tycker mycket om att undersöka öde hus,industrier, bergrum mm. På många kul platser finns det som en bonus lite geocach gömmor. För er som inte vet vad det är så googla på geocach så ser ni direkt. Det är förenklat en digital skattjakt utomhus eller inomhus för den delen.

Så passa på att upptäcka detta.

På många platser finns alltid några detaljer att granska närmare som tex här vid ett kraftigt lås som håller nyfikna borta från en gammal nedlagd trolig kommandocentral i närheten av ett numer nedlagt hemligt flygfält. Nuförtiden inte så hemligt.


Häromdagen besöktes ett gammalt vattentorn som det var möjligt att dessutom gå in i. Lite spöklikt att gå in där , mitt ute i skogen.....

Inne i tornet fanns lite saker att upptäcka. Den gamla vattenmätaren som talar om vattenmängden, är kvar, har kanske stannat på 3m. Härinne fanns även en cach. Man ska nog vara väldigt försiktig härinne då det känns väldigt fallfärdigt.

Inte långt från det gamla vattentornet ligger det en gång i tiden använda sanatoriet där TBC sjuka vårdades. Ett stenkast iväg ligger det som i folkmun kallas likboden , iaf av vissa. Även här finns en cach att hitta. Jag bjuder dessutom på en sk selfie där jag lite uppstramad sitter i hörnet.

Avslutar med en bild från dagens utmaning som jag gett mig själv, en droppbild...

Jäklar vad svårt det är. Denna är den bästa bilden, dvs den bästa som jag lyckades ta........

Provade med lös blixt som styrdes av blixten på kameran. Lite röda plastfickor mellan blixt och glas. Underexponerade en del.

Förstår att det ligger massor av piller med alla fina droppbilder här på Fs.

förstoras!

Ha en toppenkväll alla , och äntligen slut på all ledighet:)))

Postat 2014-01-06 20:39 | Läst 3271 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Ett desperat rop på hjälp......

Gripsholms slott, ett väldigt vackert Sörmländskt slott längst in i en av Mälarens vikar belägen i Mariefred. Mariefred senast uppmärksammat av Wille Craafords gäng i körslaget.

Att vi hamnade där just denna dag var en tillfällighet, ett akut problem dök upp på helgen i Värdshusets kök. Vad passade då inte bättre  än att ta med delar av familjen och samtidigt göra det akuta till en utflykt. Att vända livets måsten till något positivt bör man göra när det finns möjlighet. Allt känns så mycket lättare då.

Slottet

Vad som hänt innanför murarna under alla århundraden kan man bara fantisera kring. Vilka människor har gått här , vilka livsöden finns det spår av. När man går här på dessa historiska platser får man en speciell känsla inombords. Både upprymdhet och vemod, det har inte varit någon lätt uppgift för människorna härinne att vara till lags mot överheten.

Inre borggården

 

På en av platserna inne på slottet fanns en ljussatt figur som lämnade ett avtryck av sig själv på en av de gamla tegelväggarna.

Vakten

 

Min fantasi satte igång att spela i mitt huvud. Tanken med nästa bild var att man skulle kunna förmedla en annan känsla genom att tillföra något i bilden.

Med hjälp av kära flickvännen fick vi till en skugga på väggen som gav bilden en annan innebörd. 

 Jag känner det som ett desperat rop på hjälp, kanske av någon som står på sina bara knän, bönar och ber till Kungens man.

 Lite skoj var det hursomhelst att leka med skuggorna.

Ett rop på hjälp

 

Ha en bra kväll alla, Björn

Postat 2013-10-13 19:23 | Läst 2913 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Mastodonten i Röros

 

4 dagar kvar, ett års längtan är över.

 

Under varje fiskeresa till vår kära Glomma är minst ett besök ibland fler,  inplanerade till världsarvstaden Röros. En underbar liten stad med gammal bebyggelse, affärer, hantverk och museum. Vi besöker alltid fiskeaffären, ett obligatoriskt inköp av någon fluga som kanske ska förgylla någon fiskedag. På vägen dit kan man passa på att fotografera små detaljer.

 

Bekholtgårdens entre

 

 

 

Det finns hur mycket detaljer som helst att fördjupa sig i. Här några skyltar på en gammal dörr. Vad betyder dem egentligen? Jag vet inte men kanske tar vi reda på det under årets resa.

 

Väckt nyfikenhet

 

Gamla dörrar,portar i trä, målade eller bara ansatta av tidens tand, allt finns att beskåda. Det är underbart att gå omkring och upptäcka saker i gränder och utefter gatorna.

 

 

Porten

 

 

I det gamla Röros är det några parallella gator som går från nedre delen av den lite modernarestaden upp mot kyrkan som ligger högt och syns tydligt.Det är en vacker kyrka och ett besök rekommenderas.

 

Röros kyrka

 

 

Ett sista smakprov från staden kommer här nedan. Mastodonten i Röros nämns i inledningen. Inne på gården hos Per Lysgaard , en känd keramiker som tillverkar fantastiska saker, upptäckte vi något som fick oss alla att rodna. Sedan dess besöker vi honom och fnissar lite för oss själva. Vad var det vi såg där? Vad var det som var så uppseendeväckande? Jag tänker inte berätta det ikväll, men hänger ni med på vår nästa tripp till Per inom den närmsta veckan så lovar jag att avslöja betydligt mer än bilden nedan.

Det kan till och med vara på sin plats med en varning för känsliga fotografer.....

 

 

Mastodonten i Röros

 

Ja, som sagt, härinne finns den, och mycket mycket mer. Är ni på besök i världsarvstaden så får ni inte missa detta!

Men som jag sa, häng med så får ni se vad som döljer sig innanför portarna till Per......

 

 

Ha en bra vecka så hörs vi!

 

Björn

 

 

Postat 2013-09-01 23:48 | Läst 3970 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera