Alla dessa Ögonblick.

Dag - 112 Huvudskär

I Stockholms södra ytterskärgård ligger Huvudskär. I dag for vi dit ut för att kolla en solcellsanläggning. 

Huvudskärs pampiga fyr får bli dagens bild 112

Barnbarnet blev så förtjust i fyren.

Pelle Blom är tillsynsman på Huvudskär.

Det är så vackert!

Fina bodar.

Inlagt 2018-04-23 00:19 | Läst 2390 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Du har lyckats bra med det svartvita! Pekande pojkbilden är ju för skön!
Svar från Evacent 2018-04-23 08:29
Tack så mycket Ragnar!

Hälsar
Eva
Det här var mycket snyggt i svartvitt. Fanns det inte en massa roliga fåglar där ute?
Hälsningar Lena
Svar från Evacent 2018-04-23 08:35
Tack Lena,
Jo, Förutom stor trut och mås såg vi ett par havsörnar, ejder såklart, strandskata, sädesärla, skrak, häger, korp och så hörde vi alfågelns karaktäristiska a-adeli a-adeli på håll. Jo, och ett par sälar också. Men alla var de för blyga för mitt 35 mm fasta objektiv på Fujifilm X100s !

Hälsar
Eva
Fina svartvita med bra tryck! Elbil på semestern och solcellsanläggning, förstår att ni har stort intresse för miljö och energi, fint! Stora solcellsanläggningar ger idag billigare produktionskostnader än el framställd på andra, mer konventionella vägar, kärnkraft tex. Själv är jag nog inte så aktiv idag även om jag ansvarade för en satsning på att producera utrustningar för termisk solvärmeunder slutet av 70-talet och början av 80-talet, en rolig period. Ha det gott!/ Björn T
Svar från Evacent 2018-04-23 21:42
Termisk solvärme! Intressant. Visst är det väl då ljuset omvandlas till värme via ångturbin av något slag? Jo, vi är väldigt intresserade av miljö och energi. Vi håller på att bygga ett ekohus i lertegel. Förstärkt självdrag, och solceller såklart. Det är ett långtidsprojekt och vi gör allt själva, så det kommer att ta lång tid. Men det är kul ! :-) Jag bloggar lite om det (nu har jag inte gjort någon uppdatering på ett tag) men du kan läsa om projektet här. www.ekohusbloggen.se
Må så gott så länge!
Hälsar
Eva
Khalad 2018-04-24 12:47
Det är också termisk solvärme. I mitt fall var det inte så komplicerade anläggningar utan det som oftast kallas solfångare i Sverige, alltså direkt omvandling av strålningsenergi till värme :-) / Björn T
Vackert! Det är många år sedan jag var där nu.. brukar oftast vara lite mer norrut, i höjd med Långviksskär. Ser ut att vara lågvatten.. Härligt med Alfågelsång, den hör man aldrig inomskärs tyvärr!
Hälsn!
Svar från Evacent 2018-04-23 21:46
Långvikskär är också väldigt vackert! Jag tycker ytterskärgården är vackrast med dess mjuka klippor. För 30 år sedan kunde man höra alfågeln även inomskärs. Men inte nu längre.

Hälsar
Eva
Fina bilder. Har bara varit på Huvudskär några enstaka gånger och det var så fint att det gjorde ont i en. Dina bilder också!
Svar från Evacent 2018-04-23 21:47
Tack Måns! Jo, det är verkligen makalöst vackert där.

Hälsar
Eva
Vackert! Vilken idyll. Bilden "det är så vackert" blir en favorit.

MvH
Johnny
Svar från Evacent 2018-04-23 21:48
Tack Johnny! Huvudskär är verkligen en idyll. Sån tur att skärgårdsstiftelsen kunde ta över så att inte allt försvann i privat ägo.

Hälsar
Eva
Hej Eva.
Mycket snygg och varierad serie - gillas mycket. Super svartvitt arbete, men jag "synes" att nummer 4 och 5 borde ha visats i färger - husen och båtarna. Porträtten är super båda - härliga uttryck.
Med många vänliga foto hälsningar från Erik.
PS: Du är en av de få svenskar som har bildtexten under bilderna - plus från mig :-)
Svar från Evacent 2018-04-23 21:49
Tack så mycket Erik. Jag kommer lägga ut lite skärgårdsbilder i färg framöver - jag lovar! :-)

Hälsar
Eva
Väldigt vackra bilder allihop som gör sig mycket bra i svartvitt! Väldigt fint bildbehandlat också. Fjärde bilden fångar miljön extra fint tycker jag.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Evacent 2018-04-23 21:52
Tack så mycket Bjarne! Det är otroligt fint där ute i ytterskärgården.

Hälsar
Eva
Kättingens (Ormens) väg på hälleberget gillar jag. Ögat följer så långt det går.Ren och fin komposition. Fint att du visar svartvitt.
Svar från Evacent 2018-04-24 18:54
Tack så mycket Torbjörn!

Hälsar
Eva