Alla dessa Ögonblick.

Dag 190 En (arbets) dag på Huvudskär

Semestertider och full aktivitet på Huvudskär. Hängde med maken och sonen dit för att jobba med  solcellsanläggningen på vandrarhemmet. Min del av jobbet var mycket litet, att hjälpa till att märka upp anläggningen med Dymo-apparaten, och lite fotodokumentation. Så det fanns gott om tid att flanera runt och fota de vackra omgivningarna. 

Så mysigt!

Den gamla stengrunden från 1800-talet är ett gediget hantverk. Det finns en del sådana husgrunder på ön. Notera den svarvade "knutbrädan" ! Original från 1800-talet.

Nu blir det tillräckligt med ström till vandrarhemmets 7 kylskåp även molniga dagar. Batteriernas lagringskapacitet 2400Ah (28,8 KWh). Anläggningen laddas med 80A från solcellerna på taket. Max korttidsförbrukning 3.600W.

Jag gillar solel och jag tycker anläggningen är snygg! Det får bli dagens bild den 9 juli.

Hej så länge!

Inlagt 2018-07-10 08:59 | Läst 2157 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Vackert! Och skärgården har en helt annan skönhet än inlandet och Dalarna tex, öppnare och mkt mindre inslag av skog. Själva havet är ju också ett levande element. Fin solcellsanläggning!/ Björn T
Svar från Evacent 2018-07-11 08:22
Tack så mycket Björn!

Hälsar
Eva
Å vilka fina bilder! Har aldrig varit på någon av Huvudskärs öar men är uppväxt i båt och St Anna skärgård...så jag längtar konstant till kobbar och skär... =)
Tycker också solcellsanläggningen ser fin ut...färgglad och spännande....
Svar från Evacent 2018-07-11 08:23
Tack så mycket Lena, javisst är det något speciellt med skärgården. Det får en att längta dit året om! Skärgården kan vara mycket vacker även på vintern!

Hälsar
Eva
Hej Eva.
Super reportage med mange både smukke og interessante billeder.
Respekt for sol-energi👍
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Evacent 2018-07-11 08:25
Tack Mats! Sol-energi ligger mig varmt om hjärtat!

Hälsar
Eva
Snygg installation. Ska det funka i längden så är en proper installation en mycket bra grund.

Stengrunden ser bra ut den också. Ser ut att vara fogad med ett rosa bruk. Skulle kunna vara hydrauliskt kalkbruk, en produkt som hårdnade t o m under vatten, användes bl a då man murade slussar och andra kvalificerade byggen. Extremt hållbart. Men det är en gissning.
Svar från Evacent 2018-07-11 08:25
Tack Måns! Jag vet inte vilket kalkbruk som använts här. Men det är nog troligt att de använt hydrauliskt kalkbruk på denna vind och vattenpinade ö, för hållbart verkar det ha varit i alla fall!

Hälsar
Eva
Vackert! Fina bilder från ön! Ingen blomning i havet än, undras?
Hälsn!
Svar från Evacent 2018-07-11 22:30
Ingen blomning i havet än på Huvudskär. :-)

Hälsar
Eva