Alla dessa Ögonblick.

Dag 340 - Are you talkin' to me?

För några år sedan besökte jag ett Zoo i Fuengirola. Egentligen gillar jag inte djurparker - tycker så synd om djuren som hålls fångna där.  Jag fick ögonkontakt med en gorilla och vi betraktade varandra länge. Magisk närkontakt. Jag tog det här porträttet av honom genom en glasruta med min Nikon med ett 24-70mm objektiv och jag glömmer aldrig hans nästan anklagande blick! Jag önskade där och då att jag skulle kunna ta honom tillbaka till sin naturliga miljö bland andra fria bergsgorillor. 

Dagens bild får bli ett porträtt på mannen i mitt liv med den varma blicken som jag älskar. 

Hej så länge!

Inlagt 2018-12-06 22:39 | Läst 324 ggr. | Permalink
Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.
(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Vem av dom är gorillan.. flåt! Gorillan har verkligen en intressant blick.. undrar vad han tänker på.. Jättefina bilder!
Hälsn!
Svar från Evacent   2018-12-07 20:39
:) Jo, den blicken glömmer jag aldrig. Sorgligt med djur i bur. Tack Jan!

Hälsar
Eva
Fin liknelse :), samt porträtteringen av särskilt gorillan
Svar från Evacent   2018-12-07 20:40
Tack så mycket Peter!

Hälsar
Eva
Gorillabilden verkligen stark! Men jag tror inte den betraktade med anklagande blick. Skenet kan ofta bedra.
Svar från Evacent   2018-12-07 20:42
Tack Ragnar! Det mötet och den blicken glömmer jag aldrig. Sorgligt med djur i bur.

Hälsar
Eva
Jag brukar inte gilla foton som är tagna på djurparker,cirkusar eller dylikt. Men så finns det undantag. Och här ett foto som jag bara tycker är så förbaskat bra. Du har skapat en kontakt som säger så mycket. Jag blir stum av beundran.
Grattis till en kanon bild!
/Sven
Ps. fint porträtt av din man.
Svar från Evacent   2018-12-07 20:43
Åh, tusen tack för din fina kommentar Sven! Jag blir jätteglad. :-)

Må så gott!
Hälsar
Eva
Fantastiskt bild som gör starkt intryck på mig. Hoppas verkligen att hans anklagande uttryck gäller de ynkliga människor som berövat honom sitt livsrum.

/Stephan
Svar från Evacent   2018-12-07 20:46
Tack Stephan! Det gorilla mötet gjorde verkligen starkt intryck på mig! Bergsgorillor ska leva i frihet. Basta!

Hälsar
Eva
Stark bild som man fastnar för! Med ett galler i bakgrunden hade den varit ännu mer gripande. Din text gör den speciell.

MvH
Johnny
Svar från Evacent   2018-12-07 20:49
Tack Johnny! Det var ett magiskt ögonblick. Jag är glad att jag hann att ta en porträttbild av honom.

Må så gott!
Hälsar
Eva
Gorillan är oemotståndlig och jag förstår till fullo dina tankar kring blicken du fick. Det är något som ofta diskuteras på mitt jobb och då handlar det inte bara om djur i djurparker. Intressant sätt att få in en dagens bild som man ju snabbt inser att den första bilden inte kan vara :-)
Hälsningar Lena
Svar från Evacent   2018-12-07 20:52
Visst är gorillan underbar! Men som sagt det är sorgligt att djuren på zoo berövas sin frihet och inte får vara i sin naturliga miljö.

Må så gott!
Hälsar
Eva
Jag tycker bilden är fantastisk. I ögonen ser jag en anklagande blick från hela djurvärlden, "vad håller ni på med?". Det djur som ska vara det intelligentaste lever sitt liv så att planeten riskerar sin undergång.
Svar från Evacent   2018-12-07 20:54
Tusen tack Terje! Kul att du gillar bilden. Men visst är det sorgligt att gorillorna på zoo måste sitta inspärrade på detta sätt - dessutom på livstid. Bedrövligt!

Hälsar
Eva