I huvvet på en fotonörd

- rör det sig tankar om bilder och deras tillblivelse och mycket annat -

Ljus och Kultur i Borgvik 2012 - ett fotouppdrag

Förra veckan blev jag tillfrågad av Inger Palo om att fota på Ljus och Kultur i Borgvik några mil utanför Karlstad. Hon hade i sin tur blivit tillfrågad av sin kompis Nicki von Platen, som var arrangör för evenemanget, men hade inte möjlighet att ställa upp.

Borgvik är ju i sig en alldeles fantastisk kulturmiljö och nu var den ljussatt på ett utomordentligt sätt. Jag måste erkänna att evenemanget gått min näsa förbi, så det var en överraskning för mig!

På fredagen satte jag mig i bilen med min NikonD800 försedd med Tamron 24-70/2.8 och stativ. Regnet fullkomligt öste ner på väg ut till Borgvik, E18 var översvämmad ute på Sörmon och jag förbannade att jag glömt att ta med paraply..... Det såg inte vidare hoppfullt ut. Men alldeles innan jag nådde fram övergick ösregnet i duggregn.

Hela området var avstängt för biltrafik och det verkade inte så lovande att vandra omkring på det stora området med kamerautrustningen och vara rädd att regnet skulle tillta igen. Men när jag talade om mitt uppdrag för parkeringsvakterna och nämnde Nickis namn öppnades portarna för mig och min bil.

Jag började kvällen med att bevista Benjamin Goss bildseminarium i Kungskvarnen. Spännande och intressanta bilder från både Värmland och New York. Hans experimentella analoga teknik med både Hasselblad och storformat var intressant och inspirerande. Nästan så jag hade lust att gå hem och montera upp det analoga mörkrummet igen......slå ihop negativ, skrapa och tända ljuset lite då och då i processen.... Hmmmm......

Här är några av mina bilder från evenemanget:

Postat 2012-11-07 22:50 | Läst 3194 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera