Jokkmokk genom "Falkögon"

Vill förmedla den Norrländska naturen i ord och bild.

Trapperliv....

Godmorgon.....

Sista dagen på detta år känner jag mig nästan som en trapper. Kl. 06.00 visar termometern - 34 grader. Som jag berättat bor jag i en liten koja, det gäller att bära ved så det räcker i denna kyla, jag får stiga upp på natten och elda, vatten bär jag från älven.

Klockan 09.30 pulsar jag upp till en annan stuga där jag fått låna en mototvärmare (hoppas den fungerar) och iväg till jobbet, normalt jobbar jag som personlig assistent, men min brukare ät bortrest över helgerna, så jag gör en tillfällig insats här uppe i fjällvärlden.

Bedövande vackra vyer möter mig längs vägen, vi har ju en längre tid plågats med gråväder, men nu är det riktig vinter med kyla och klar blå himmel, solen brukar börja visa sig här runt trettondagen, men man anar den när den kastar lite ljus på fjälltopparna under den korta stund det är ljust. När jag kommer hem brukar jag hinna med en kort skidtur med mina hundar. Tre svanar har blivit kvar här uppe och jag brukar titta till dem, chansen att de ska klara sig är liten. De sista åren har har det hänt att några har stannat, det är troligen klimatförändringarna som ställt till det!

I morgon eftermiddag styr jag kosan mot Jokkmokk och firar nyår med min man som måste vara på sitt jobb och hålla ställningarna hemma (där eldar vi också med ved)

Bilden visar månen över Karatssjön.

 

Postat 2009-12-30 08:25 | Läst 4117 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Inget fotoväder...!

Min fotoblogg kunde startat bättre......dåligt ljus någon timme mitt på dagen och dessutom snöfall och grått, grått!

Är uppe i vår koja i Luvos,  en liten by med tre bofasta fem mil väster om Jokkmokk. Byn ligger där Pärlälven börjar sin slingrande färd ner genom skogslandet. Fjället Jarre utgör normalt ett njutbart blickfång, men vid gråväder är allt jämntjockt och färglöst.

Hur som helst....här trivs jag, jobbar några timmar varje dag och kan sedan vara ute med mina hundar och mysa vid vedkaminen. Jag luftade också kameran, och tog en bild av mitt "damrum".

Postat 2009-12-28 20:06 | Läst 4530 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera