FotoMix bildblogg

En mix av foton. En del bilder från mobilkameran men oxå "vanliga" kameran. Skildrar bland annat mitt jobb som fotograf på en vansinnigt bra lokaltidning, plus lite annat personligt.

Jag såg OS-invigningen - genom hotellfönstret och på TV:n!

Så är OS-invigningen precis över. Jag var dock inte på plats i fågelboet, utan jag fick i uppgift att ta mig till Himmelska fridens torg och plåta folklivet. Det var inte helt enkelt att få tag i en taxi men det gick efter en stund. Jag visade på karta vart jag ville åka. Smidigt.

Där var det otroligt mycket folk. Massor med folkmassor. Trängdes med massor av kineser, och en och annan västerlänning. Alla hade kameror, telefoner och videokameror med sig. 

Sen var det dags att dra sig hemåt i taxi. Inte helt lätt skulle det visa sig. Jag gick och gick. Jag tänkte ta mig över på andra sidan av Chang´an Jie-gatan, men se det var stört jäkla omöjligt. Det var såklart vakter/poliser överallt. Och då menar jag precis överallt. Säkert var femte meter. Och gatan är ju hur lång och rak som helst. Gick nog i 30-40 minuter utan att hitta någonstans att komma över. 

Till slut tänkte jag försöka att åka buss tillbaka, men det var omöjligt att förstå texten om vart den gick. 

Då, som genom ett under, kom en ledig taxi som jag genast vinkade in. Snart tillbaks på hotellet - skönt. 

Men först, beställa take-away på en krog mitt emot hotellet, för jag var hungrig som en varg. 

 

 Jag såg slutet av invigningen på tv ihop med lite Take-awaymat.  

 

Genom vårt hotellfönster kan man se nationalarenan. Ikväll var det extra roligt. Särskilt när invigningen led mot sitt slut och pyrotekniken smällde igång. Mäktigt - även från ett hotellfönster en bit ifrån. 

Postat 2008-08-08 18:20 | Läst 5948 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera