Tillfälliga besökare..

Håller som bäst på med ett litet tak över en uteplats och har ständigt 4 Skatungar i närheten. 

Eller Skitungar kanske vore mer passande, för man får ofta spola rent efter dom..

Nyfikna och fortfarande lite vingliga flaxar dom runt i buskarna och kommer fram för att dricka emellanåt.

HaD/Gunte..

Inlagt 2021-06-11 10:25 | Läst 1009 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Skitungar kan jag hålla med om. På vårt förra ställe så hade vi lämnat en springa på några dem till uterummet, när vi kom tillbaka efter några veckors semester så var det en chock att se uterummet, det var skit överallt, man hade även tagit bitar från stolsdynorna hade rivit ner några krukväxter men det värsta var skiten överallt, det tog ett tag att sanera uterummet
Svar från gunte 2021-06-12 09:46
Det var ju ingen trevlig återkomst kanske men skatorna hade säkert kul ;)
Tack Peter..
Faktiskt så har vi inte haft några obehag av skatorna hemma. Bara trevliga saker utom när bostadsbolaget högg ner trädet där dom häckade. Ungarna var precis på väg att lämna boet. Så dom hade kunnat väntat några dagar med avverkningen. men nej. Vi lyckades rädda tre av ungarna.
För två år sedan fick jag dom att avstå från att kapa ett träd bredvid vår tomt. Det var ett övernattningsträd för skatorna. 10/15 skator övernattade i trädet. Min granne hörde dom aldrig så dom störde inte. Idag bor ett par i trädet. Vi tycker det bara är trevligt.
Sten
Svar från gunte 2021-06-12 09:48
Visst är dom trevliga att ha omkring sig..Tack Sten för din berättelse..
Kul med nyfikna ungar. Fina bilder på dem.

MvH
Johnny
Svar från gunte 2021-06-12 09:49
Lite småbusiga och låter kul..Tack Johnny..
Vi har ganska mycket skator på tomten, dom har bo i en stor björk hos en granne. I är inte så förtjust i dom, jag tycker dom är trevliga, nyfikna och listiga. Under en semester när vi hade en grannfru som vattnade kom det in en skata i vardagsrummet, den hade hoppat in via en källardörr som stod öppen. Några skithögar blev det med hon fick ut den snabbt. Tror det blir en fin uteplats, lycka till! Hälsningar/ Björn
Svar från gunte 2021-06-12 09:49
Hehe..Tack för din story Björn..
Men så trevligt med några charmiga småskator. Vi har ett gäng i toppen på en tall vid tomten men de vågar sej inte ner till vår nivå. Fina bilder och lite kul att de sitter bakom brädorna.
Hälsningar Lena
Svar från gunte 2021-06-12 09:51
Absolut är det så och dom trodde nog reglarna var till för att hoppa runt på, men nu ligger det ett tak i vägen.
Tack Lena..
Tonåringar som är som tonåringar brukar vara, enligt egna och förmodligen andras erfarenheter...men vem vet - Tider och seder kan ju förändras;)

Fina bilder på de små marodörerna har du i alla fall åstadkommit, och jag ser ju att du att du åtminstone bildligt burat in dem, eller möjligen gett dem rejäla förhållningsregler.
Allt gott!
//Morgan
Svar från gunte 2021-06-12 09:56
Ja nog förändras det, radien för att utforska världen verkar utökas dag för dag. Och bildligt inburade i en viss vinkel, förövrigt fri så som fågeln så att säga..
Tack Morgan..