Nu är det inte riskfritt.....

....att åka till skogen och fotografera.

Älgjakten drar igång och då ryker kossor,

fötter, kollegor och säkert en del annat också.

Finns nog jägare som borde lägga ner...

HaD/Gunte..

Arkivbild...statisten från Värmland är säkert uppäten vid denna tidpunkten.

Inlagt 2020-10-14 16:58 | Läst 182 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Jägaren som sköt två kor var dock ute efter vildsvin...
Svar från gunte 2020-10-15 00:31
Jag vet..men säger ändå lite om att det finns beväpnade som skulle vara obeväpnade..
Tack Martin..
Haha du har precis skrivit vad jag tycker om jägare och deras jakt. Ja visst är det bäst att se upp nu, läste ju om en jägare i Blekinge för ett tagsedan som sköt ihjäl 2st hästar, från bilen, han jagade vildsvin. Stod i Aftonbladet, går nog att söka om man vill....

Sen vet jag inte om det är en skröna men har hört en man som sköt mot en grå grålle (traktor) tog den som en tjur....

Nåväl, fin bild :)
Svar från gunte 2020-10-15 00:41
Jo bedrövliga jakthistorier finns det nog gott om, har aldrig förstått hur det kan vara kul att skjuta ihjäl djur för nöjes skull.
Än mindre förstår jag inte att det får förekomma poängtävling i att skjuta småvild..
Älgen ser lite förbryllad ut, jag kom på en liten skogsgrusväg i Värmland och den stod där bredvid vägen men ryggan låg i skuffen. Så jag fick snika mig ur och bakom bilen och lägga mig på marken för att inte skrämma den. Det blev en bild..
Tack Joakim..
Hej Gunte.
Risken att drabbas av ett vildt skott tror jag kan minimeras genom att bära den välbekanta mössan med en orange beläggning? Jag har en sådan, men jag får inte gå med den för min fru - jag är jo inte i risk heller. Mina barnbarn tycker att den är rolig :-)
När jag googlade fick jag reda på att något troligen har hänt på mössområdet sedan jag fick min :-) Jag hittade åtminstone ingen bild som visar min modell.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från gunte 2020-10-15 00:44
En sådan mysse har jag ingen men kanske kan det hjälpa i kombination med en bergsprängare på axeln och viftande med en svensk eller dansk flagga ;))
Tack Erik..
Huva ja men hoppas bildälgen klarat sig
Svar från gunte 2020-10-15 00:45
Nja..det är nog inte så säkert..
Tack Nini..
Ja det är nog inte riskfritt att ge sig ut i skogen. På ett ställe hittar jag nästan varje år en säck med ölburkar efter jakten. Hur är det med spriten kvällen före i jaktkojan ? Är väl inte så förtjust i jakt men jag äter kött och äter lika gärna viltkött som från tamboskap. Önska jag kunde låta bli men kött är gott. Så hoppas jag och tror att de flesta sköt(er) sig.
Sten
Svar från gunte 2020-10-15 00:49
Inte förtjust i viltkött även om far ofta kom hem med en söndagshare eller fasan på den tiden. Det är väl så att det finns rötägg där som på andra ställen men i stort är det nog bra..
Tack Sten..
Ja, man får se upp.. för två år sen sprang det upp en älg här i mitt närområde Tantolunden! Själv har jag jägarexamen sen början på 90-talet, men har aldrig jagat annat än pappersälgar och flygande lerduvor.. ganska kul! Detta efter en veckas hårt studerande uppe i Fredrika i Lappland ihop med 6 andra arbetskollegor på den tiden, men jag har aldrig tänkt att jaga heller med annat än en kamera, men ändå kul att få lära sig lite om jakt och en hel del allmänt om naturen.. 'fågeldelen' i utbildningen gick rätt bra redan då minns jag .. :-)
Hälsn!
Svar från gunte 2020-10-15 00:53
Hehe..du är nog bättre på kamerajakt ;)
Som lerduva på gotland lever man riskfritt. Minns när far var på den årliga skytteprovet och sköt lerduvor, inte fan träffade han någon :)
Tror mest det bara handlade om att ta en skön skogspromenad.
Tack Jan..
Jägarna vill ju gärna jaga varg också, den är ju så farlig för annat vilt, för tamdjur och framförallt för jägarnas hundar. Men enligt statistik från Agria så är det fler jakthundar som skjuts av jägare än som tas av vargen.
//Anders (som bor i ett vargrevir)