ÖGONBLICKSBLOGG

VARDAGSSPEGLINGAR

Det blir inte alltid som man tänkt sig...

...jag tänkt testa min gamla Pontic Paris i dag tyckte att det var lämpligt väder...

...så in med en rulle 120 film...

...in och lunchade - ner med kameran kameraväskan och sen ut men.................

regnet det bara öste ner - jaha då får vi väl vänta tills i morgon och se hur vädret blir då!

Det blir inte alltid som man tänkt sig.

http://www.youtube.com/watch?v=NYEdG1NfpH8

Önskar alla på fotosidan som tittar på min "blogg" en trevlig lördagskväll.

Postat 2012-09-08 18:53 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Leica filmkasetter...

...känner någon till något om de här Leica filmkasserna?

det skulle vara trevligt att veta lite mer om dessa - så jag är tacksam om någon kan ge mig lite mer information - jag har Googlat men hittar inget!

Hälsningar Sören

Postat 2012-09-07 16:07 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Kvällstur med min Leica IIf från 1952...

...men rullen är inte "soppad" en - så de bilderna lägger jag upp en annan dagar, om det nu blev några, man vet ju aldrig när det gäller analoga kameror om man har några bilder med sig hem.

...men jag hade min Panasonic Lumix i jackfickan så det blev några bilder med den.

Vandrade runt lite i "Gamla stan" i Västerås, Kyrkbacken som vi brukar säga - lite ruggigt väder, molnigt och blåsigt men ändå känns det stärkande i kroppen efter en stillasittande dag. 

Kyrkan tillkom vid mitten av 1100-talet eller något tidigare. Den äldsta domkyrkan var en mindre kyrka i gråsten. Under 1200-talet lärde man sig att bygga med tegel i Sverige och detta mycket tack vare de invandrade tiggarmunkarna. Med hjälp av teglet byggde man upp en ny kyrka där gråstenskyrkan funnits. Kyrkan invigdes den 16 augusti 1271

Kyrkbacken i gamla stan består av trähusbebyggelsen och är kvar sedan 1700-talet, de trånga gränderna intill domkyrkan ger en uppfattning om hur det såg ut i stan för flera sekel sedan. Idag är flera konsthantverkare verksamma i Kyrkbacksområdet.

Sen är det bara att snubbla vidare hemåt på "knaggliga" gatstenar!

Postat 2012-09-06 23:14 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Trosa "Punschverandornas" stad...

...välkommen till Trosa

Vi var på båtsemester i juli och hamnade i Trosa mest på grund av att tvättkorgen svämmade över - kö till tvättstugan i gästhamnen på två dagar, det fina med det var att vi kunde upptäcka Trosa i lugn och ro.

Trosa besöktes av Ångfartyget Diana. 
Fartyget som byggdes i Sunderland 1908 ägdes först av Furnesskoncernen under namnet Grantley och senare Kennington. 1924 köptes ångaren till Bergen och hette under norsk flagg Blenda. 1934 såldes fartyget till skeppsredare Sigurd Nybonda i Brändö och omdöptes under finsk flagg till Diana. 1941 köptes fartyget till Stockholm av skeppsredare Tore Ulff. När Diana i en tysk konvoj var på resa från Göteborg till Delfzilj med silkesmassa, exploderade den 5 augusti 1942 en mina under akterskeppet. Ingen människa omkom medan tre skadades.

Tog en del bilder under tiden i Trosa som jag lägger in här.

Så välkommen till Trosa – sommarstaden som är en idyll med vackra trädgårdar och hus med snickarglädje och "Punschverandor"...

...och med många små pittoreska hus på trånga gator.

Turistbyrån kallas för "Rådstugan" och är en kopia av det gamla rådhuset som låg på samma plats. Idag inhyser det, turistbyrå och på övervåningen är det ett vigselrum där det genomförs borgerliga vigslar. Huset stod klart 1985, även tornet är en kopia. Oroginaltornet som faktiskt sparades då Rådhuset revs på 1800-talet sitter på Antons Krog som då var stadens brandstation, polisstation och fängelse. Meningen var att tornet skulle flyttas tillbaka när det nya byggdes men det blev ramaskri i Trosa och en kopia fick alltså byggas. (Den här informationen fick jag av Malin Karlsson på Turistbyrån i Trosa).

Sen är det inte lång till Stadshotellet, se nedan, information om hotellet hittar du på:
http://www.trosastadshotell.se/index.cfm/page_id/232/

Det fanns också dom som långtidsparkerar nära centrum - men jag tycker att det ser ut som att det sitter en P-bot på framrutan ;)

Och så till "Punschverandorna"...
...på en promenad som vi gjorde råkade vi höra från en äldre "Trosbo" som talade med några bekanta att de vackra "Punschverandorna" som finns så många i Trosa kommer från att det fanns 7 st Punschfabriker en gång i tiden i Trosa.

Vid "Världens ände" bryggdes Trosa Punsch redan vid mitten av 1800-talet.
Hit kom Hufvudstadens societet, kända författare och konstnärer för uppfriskande kallbad. I stadshotellets trädgårdspaviljonger avnjöt man därefter Trosa Punsch under trivsamma spirituella samtal. Paviljongerna var prydda med olikfärgade vimplar, likaså bar punschflaskornas etiketter gul, blå och grön färg. Smakupplevelsen av Trosa Punsch var en stor del av samtalet. Vilken var bäst - den gula, gröna eller blå? Att det var samma punsch i alla flaskor var bryggeriets egen hemlighet...

Det var fina och sköna dagar att minnas från idyllen Trosa!

 

 

 

Postat 2012-09-05 19:58 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Kan vara bra att ha...

...undrar varför man spar och tror att man ska reparera och återanvända.

Vattenpumpen i sommarstugan lägger av vart tredje år och i år är det det tredje.
Så i går var det dags igen – inget vatten i kran och pumpen stånkade och lät konstigt.

Ny pump 1000:- på Jula - men varför spar man de gamla utslagna pumparna - jo för att plocka delar ifrån och göra en egen reparation, tror man - när en ny kostar "bara" 1000:-.

Jag har aldrig plockat en del från en utslagen pump och inte i år heller.

Så idag är frågan: Är det återvinningen som gäller eller ska det bli ännu trängre nere i källaren.

Ny pump med ny färg vart tredje år, först en ljusblågrön, sen en blå och nu en grå!

...nu åker jag till återvinningen.

Postat 2012-09-04 10:44 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Föregående 1 ... 116 117 118 Nästa