Tankar om livet naturen.

Ett Möte i livets slutskede.

#3241218#3241217

Jag såg honom på långt håll, jag var på väg in på jobbet klockan var kvart i sju. Vinden svepte kall och man kunde känna att snart är det vinter.

Han skakade i den kalla vinden, men gjorde ingen ansats att flytta sig när jag kom närmare. Jag kröp ner på knä bredvid honom pratade lugnt med en låg ton. Kunde ana hur livet sakta flöt bort ur honom kände en vemod av att livet skulle sluta så här för denna lilla varelse.

Jag lade mig ner  jämte honom strök sakta ett finger över stjärt  pennorna. Tog ytterliga en bild med min gamla mobil. Pratade en stund med honom och kände hur vemodet steg inom mig. Hans kropp skälvde i vågor av den tilltagande vinden.

Fick verkligen klart för mig hur skört livet är och  tankarna flög iväg på mitt sätt att leva. Borde nog försöka att fånga mitt eget liv min egen dag på ett annat sätt.

Att en liten fågels liv eller död kan få en så stor inverkan på känslor och tankar.

 

Inlagt 2014-10-08 20:29 | Läst 2155 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Det kan vara en liten sak som gör att man vaknar och ser livet ur en annan vinkel och upptäcker att livet är kort och att det är något som vi inte ska ta för givet för helt plötsligt är det över . Känt samma vemod då jag fick en fågel i grillen på bilen och gick ut då låg den på marken å titta på mig med sina kolsvarta ögon i 10 sekunder men kändes mycket längre sen stängde den ögonen å jag såg hur den slappna av det fick mig att vakna å tänka att livet är jäkligt skört och kort o att det kan få ett hastigt slut
Mvh Affe
Svar från karisa   2014-10-14 18:33
Tack för dina ord Alf. Tack för att du läser min blogg.

Hälsningar Carl-Erik.
2014-10-13 16:06   Charlie
Fina tankar med mycket känsla i. Instämmer i dina tankar.
Ha det bra och ta vara på dagen.
Svar från karisa   2014-10-14 18:35
Just i det ögonblicket när jag låg bredvid så var jag rätt skör. Tack för dina ord Charlie.

Hälsningar Carl-Erik.

Skriver om

  • Intresse - Action / Äventyr
  • Intresse - Digital efterbehandling
  • Intresse - Landskap
  • Intresse - Nattbild
  • Intresse - Natur
  • Intresse - Reportage / Situation
  • Intresse - Resefoto
  • Intresse - Vilda djur
  • Intresse - Växter, insekter, naturdetalj